Dzisiaj domontowałem do kompa 7300GT i Amacrox’a 350W i mam problem otóż komputer mi się “włącza” ale działa tylko zasilacz i wiatraki na karcie i na procku się nie kręcą. Komputer działa w “kratkę” raz się włączy normalnie, a raz nie działa
Btw. Pojawia mi się komunikat z błędem o nazwie “Uruchamia plik DLL jako aplikację. Wydawca: Microsoft Corporation” Gdy duszę zamknij komunikat to pojawia się rundll32.exe (błąd) i jak go wyłączę znowu się włącza
Zresetuj BIOS płyty głównej (wyłącz komputer, wyjmij baterię z płyty głównej na co najmniej 30 minut. Po tym czasie włóż baterię z powrotem i uruchom komputer).
Nad tym samym sie zastanawiałem:P To co działo sie u mnie było identyczne jak u kolegi, tyle, że problem leżał po stronie dodatkowego zasilania procka które nie było podłączone:D
to wersja pod AGP? jeśli tak to wymaga podłączenia dodatkowego zasilania - podłączyłeś je? wszystkie kable zasilania płyty głównej i procesora (24pin + ewentualne dodatkowe 4pin) podłączone? daj cały konfig
Marcinie Break , wymieniłbym zasilacz czym prędzej. Jest przysłowie, że chytry dwa razy tracji. Nie chcę rozpisywać się o znaczeniu zasilacza, ponieważ wiele słów wylanio a większość osób i tak nie dostrzega problemu. Moim zdaniem powinieneś mieć od 360 do 420 Wat firmowego zasilania. Patrz http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_ … ,kat,3177/ Nie podejrzewam, abyś brał się za pomiary napięcia. Dobry mienik też kosztuje i trzeba wiedzieć, co nieco.
Czy ty czytałeś ten temat od początku do końca ?? , kolega Marcinie Break ma dobry markowy zasilacz Amacrox Warrior 350W to po co ma zmieniać ?? do tego zestawu wystarczy markowy zasilacz 300W np. Fortron, Delta, Modecom MC-300ATX.
Jak na razie wszystko dobrze działa Może to było chwilowe Aaa… Ja nie mam podłączonego dodatkowego kabla do zasilania, bo go “szlak trafił” :mrgreen: Nic się nie stanie ?
Piszesz o dodatkowym zasilaniu karty graficznej ? Bez tego komputer będzie się zawieszał na bardziej wymagających grach, może się resetować, mogą pojawiać się komunikaty błędu, mogą pokazywać się przekłamania w grafice, itp. Jeżeli karta posiada dodatkowe gniazdo na zasilanie z zasilacza (Twoja posiada), to koniecznie należy je podłączyć.