Witam,
Mam problem kilka dni temu wyskoczył mi na tele komunikat o karcie SD, nie wiem co to był za komunikat ponieważ go zignorowałem i zamknąłem. Wczoraj zauważyłem że brakuje zdjęć na karcie SD.
Tele nie widział karty i domagał się formatu, sprawdziłem karte na pc dalej to samo potrzebny format (karte podbinałem do przejsciówki usb i adaptera SD ps.chodziło o karte mikro sd)
Po formacie na pc niby wszystko ok, włożyłem karte do tele tam też musiałem zrobić format, zdjecia sie zapisywały wszystko było ok.
Dzisiaj chciałem nagrać film i tele znów nie widział karty, wiec podbiałem ja do pc a on znów sie domagał formatu, ta sama sytuacja miała miejsce w tele.
Postanowiłem sprawdzic karte na pc ale wyskakuje mi komunikat że jest chroniona przed zapisem?!! O ile w adaptzerze jest chyba ta możliwość to w przejsciówce usb nie ma i stąd moje zdziwienie
Siadała karta czy da się to jakoś naprawić?
Komunikat to: Nie można sprawdzić dysku ponieważ system windows nie ma dostępu do niego
Karta się grzeje co chyba nie powino mieć miejsa? Aktualnie nie moge jej nawet formatować