Karta muzyczna- Brak domyślnych dźwięków Windows


(Attack89) #1

Cześć..

Mam problem i to nie mały, z którym sobie poradzić nie mogę. Od 6 godzin nad tym siedzę i nic. Dostałem dzisiaj kartę dźwiękową Sound Blaster X-FI Surround 5.1 USB. Podłączyłem…- Windows wykrył sprzęt i dźwięki były słyszalne. Żeby zadziałał pilot muszę zainstalować wszystkie dołączone sterowniki i programy. Zainstalowałem, pilot działa, ale jest problem z domyślnymi dźwiękami Windows. Może nie wszystkimi, ale z niektórym np. „wstecz” czy „dalej” nie ma także takiego sygnału, gdy otwieram folder. Bawiłem się w aktualizację, sprawdzałem wszystkie ustawienia w Panelu sterowania, instalowałem różne sterowniki dołączone na płycie to znaczy pojedynczo (każdą możliwość już przeleciałem) i nic. Bez sterowników wszystko działa idealnie, ale przecież zapłaciłem za te wszystkie ulepszenia oraz pilota, z których teraz mam nie korzystać? Pisałem do pomocy Creative, ale dostałem odpowiedź, że konsultant odpisz dopiero za 5 dni. Czy macie jakieś pomysły, co robić? Mi się już wszystkie wyczerpały. Z góry dziękuję

Pozdrawiam


(Attack89) #2

Już sobie poradziłem. Gdyby ktoś miał taki kłopot to rozwiązanie jest bardzo proste wręcz banalne, ale zajęło mi to 7 godzin :smiley: #-o . Po prostu dźwięk X-Fi CMSS-3D nie współpracuje z domyślnymi dźwiękami Windows. W grach, filmach, muzyce wszystko jest idealnie a efekt jest jednym słowem nie z tej ziemi. Natomiast X-FI Crystalizer można mieć cały czas załączony, ponieważ nie sprawia on problemów a dźwięk jest przestrzenny.