Witam zakupiłem SPRAWNĄ kartę graficzną rx570 4gb ddr5 gaming itd lecz nie pokazuje obrazu na następującej płycie hp pro3300 dodam że używam portu DP na sd Sub sprawdziłem czy z podpieta karta rx odpali się integra lecz nie ma reakcji na integrze na karcie radeona swieci się biala dioda jak podpinam zasilanie wiatraki się kręcą sama karta święci wygląda na okej lecz obrazu dalej nie ma odpinalem ramy dyski itd też nic
Specyfikacje kompa
Procesor i5 2400
Karta radeon rx 570 strix
Ram 4gb ddr3 1333
Płyta hp pro 3300
Zasilacz chiftec 420w
Czekam na pomoc
Sprawną według OPISU czy TESTU na innym komputerze?
Sprawdzałem ja u kolegi
Sprawdź w Bios, czy jest ustawiona zmiana na zewnętrzną 
To trochę dziwny bios Ale udało mi się w niego wejść i wyłączyłem wszystkie porty oprócz pcir x16 załączam zdjęcie
Jak udało ci się wejść do BIOSu skoro twierdzisz, że żadna z kart nie działa?
Podpiąłeś dodatkowe zasilanie MOLEX do karty? Co to dokładnie za zasilacz?
Napisałam intwgra działa jak odepne radeona zasilacz chiftec 420w CHIEFTEC HPC-420-302 DF sprawdziłem zasilacz pod inną płytą razem z tą Karta rx i wszystko w porządku
Nie wyłączyłeś “slot security” dla PCI x16, cokolwiek to znaczy…
… ale na moje oko, powinieneś ustawić na DISABLE.
Właśnie ustawiłem na enable i disable i sprawdzałem i nic mogę wysłać więcej zdjęć opcji tego dziwnego biosu nie rozumiem po co firma hp tak komplikuje te biosy
To nie chodzi o komplikowanie BIOSów. Po prostu nie zakładali, że ktoś biznesowego kompa będzie używać do grania.
Na niektórych OEMowych płytach “biznesowych” nie da się odpalić niektórych kart. Czasem AMD, czasem Nvidii. Czasem wybranych nowszych.
Zależy od modelu płyty. Czasami w sieci o konkretnej płycie można znaleźć co na niej nie działa.
Czasem winien jest BIOS który trzeba przerabiać, czasem limit dostarczania energii przez PCIe na płycie. Innym razem może być tak, że płyta nie będzie miała UEFI, a karta nie działa z jakiś przyczyn w trybie Legacy, bo go nie ma. Ot życie. Ale to nie są częste przypadki.
Sprawdź tę kartę u kolegi.
Sprawdziłem to oznacza że muszę kupić nową płytę
… to oznacza, że musisz kupić kolejnego wyeksploatowanego złoma, który dla odmiany (też?) może być uszkodzony. Nie wiem, czy oszczędności na zakupie bizesowca z wymianami płyty (później np. dysku) nie przepalisz 
Hej,
Co to oznacza?
Podłączałeś ją tak samo, tzn. korzystając z tych samych złącz?
Pozdrawiam,
Dimatheus

dobre mniejsza znalazłem parę opcji dotyczących coś chyba z pcie