Mam problem z monitorem , podejrzewam złe i wadliwe działanie mojej karty graficznej bo ma już swoje latka , ale niewiem czy ma coś wspólnego z moim problemem ?
Monitor często a teraz już coraz częściej na sekundę robi się cały czarny ale nie wyłącza się, po sekundzie powraca do poprzedniego stanu.
Najczęsciej dzieje się wtedy gdy otwieram okno , wygląda to tak że robi sie to pod " obciązęniem".
Postawiłem cały system na nowo , niestety nadal to sie dzieje , ostatnio nawet sama zmieniła mi sie rozdzielczośc monitora po włączeniu kompa.
Kilka razy wyskoczył komunikat po odpaleniu kompa , brak spójności danych , i błąd jakiejś aplikacji .
Czy można w jakiś sposób sprawdzić kartę , czy tylko wymiana , jeżeli tak to co polecacie ?
hmm jak jak jest jakaś usterka to zawsze trzeba patrzeć co może być jej powodem od tych najtańszych rzeczy, czyli w tym wypadku karty graficznej. Pożycz od kogoś inną kartę, sprawdź też monitor, spróbuj inne stery zainstalować. A jak byś chciał nową to podaj jaką masz płytę główną zasilacz i do jakiej ceny
Miałem podobny problem. Przy kazdym uruchamianiu systemu obraz robił sie czarny na 1-2 sekundy i wracał do normlanego stanu. zainstalowałem nowe sterowniki i wszystko juz było dobrze http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
tezaurus dzięki za pomoc , chętnie kupiłbym jakąś tanią a dobrą kartę grafiki ale nieiwm jaką płyta głowna soltek a zasilacz wymieniłem na nowy ale sam nieiwm jakimi tam założyli , muszę rozebrać kompa żeby Ci to podać ?
Złączono Posta: 06.01.2007 (Sob) 18:01
klops dzięki za link ale nie zanm angielskiego i niewiem co mam zrobić na tej stronie może podpowiesz ???