Karta pamięci MikroSD problem z odczytem

Witam,
Mam problem z kartą microSD mianowicie mam tam zdjęcia bardzo mi ważne i chcę je odzyskać. Podłączając do komputera jest dzwięk znalezionego nowego sprzętu i pokazuje że znalazło mi kartę SD ale nie pokazuje dysku ani nie mogę otworzyć tego nigdzie… W telefonie w ogóle nie wykrywa karty… Próbowałem przez program ZAR ale tam też mi nie pokazuje dysku. Czasami mam tak że w Zarządzeniu dyskami pokazuje mi disk 1 i to właśnie ta karta ale nie mogę z nią nic zrobić i w moim komputerze też pokazało ale gdy chciałem odpalić to kazał włożyć dysk… Co mogę poradzić na to?

Spróbuj programu Recuva - jest dobry.

@freezzz12 Przede wszystkim sprawdź czy to nie jest kwestia gniazda/czytnika. Może problem jest w gnieździe a ty niepotrzebnie będzie szukał odzyskiwania danych. Jeśli z inną kartą działa to tylko próba odzyskania może pomóc.

Czyli, jest z nią problem na dwóch urządzeniach, czyli karta ma problem?

1 polubienie

Czytnik jest dobry bo drugą kartę normalnie czyta :wink: Spróbuje tym programem :slight_smile:

Niestety nie widzi też dysku…

Spróbuj jeszcze tego - jak ten nie zobaczy, to chyba po zdjęciach?

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Krok_po_kroku

Edit:

Jeszcze to samo trzeba zrobić na innym czytniku i na innym kompie

Też tak miałem karta padła w telefonie i próbowałem różnych sposobów aby odzyskać dane. Jednym sposobem jest odzyskiwanie danych przez profesjonalne firmy ale koszt takiego odzyskiwania zaczyna się od 1000 zł.