Karta przechwytująca firmy Hauppauge problem z zainstalowaniem sterowników oraz aplikacji

Witam, posiadam kartę przechwytującą w komputerze gdzie jest zainstalowany system operacyjny Windows 10 x64.
Lecz do czego dążę ukazały się nowe sterowniki do karty oraz do aplikacji przechwytujących z źródła zewnętrznego.
Lecz przy próbie zainstalowania ich cały czas jakiś błąd się ukazuje i komputer się restartuje samoczynnie.
Raz pokazywał mi kolega jak się aktualizuje sterowniki, itd. które pobierze się z strony producenta lecz najpierw trzeba włożyć do napędu w komputerze płytę instalacyjną która była w zestawie razem z kartą.
Nie mogę do tego dojść i dlatego proszę o pomoc tu na forum jak tego dokonać.
Jak dobrze sobie przypominam to po włożeniu oryginalnej płyty do napędu optycznego wybierało się potem zamiast sterowników na płycie do instalacji folder na dysku w którym znajdowały się właśnie pobrane najnowsze sterowniki oraz aplikacje z strony producenta.
Lecz działało to tylko gdy płyta instalacyjna znajdowała się w napędzie.
Przy próbie bezpośredniego instalowania sterowników pobranych z strony od razu wywalało błąd i automatycznie robił się restart oraz potem info iż system próbuje się sam automatycznie naprawić.
Poniżej dołączam linki do karty którą posiadam w komputerze oraz proszę o instrukcję jak rozwiązać wyżej opisany problem.

Sterowniki do karty przechwytującej

Sterowniki do programu którym przechwytuję z zewnęcznego źródła audio+video

Tu podany na stronie jest starszy model mój to wersja 1581