Karta przechwytująca problem z jej działaniem

Witam, mam ostatnio problem z kartą przechwytującą którą mam zainstalowaną w komputerze stacjonarnym.
Mimo iż po zainstalowaniu najnowszej wersji sterowników oraz oprogramowania z strony producenta nadal niestety sprawia ona problemy.
Przy próbie instalacji oprogramowania nagle obraz na ekranie monitora robi się czarnobiały i po chwili ukazuje się informacja załczona poniżej na zdjęciu.
System operacyjny z którego obecnie korzystam to Windows 10 Professional wersja 1809 a kompilacja 17763.348.
Karta do przechwytywania z zewnętrznego źródła której używam to ta także załczona w poniższym linku.
Czasami jest tak że zainstalują się wszystkie sterowniki oraz aplikacje lecz po restarcie komputera i potem uruchomieniu programu uruchamia się niby ok lecz tylko na chwilkę a potem zaraz znika z tła ekranu.
Mimo iż na pasku zadań jest dołączona ikona skrutu do niego niestety zero reakcji potem ze strony oprogramowania.
Sterowniki oraz aplikacje są pobierane z strony producenta właśnie pod system operacyjny Windows 10 x64.
Taki który używam właśnie w komputerze lecz nie mam pojęcia czemu cały czas są wyżej opisane problemy z tym oprogramowaniem.
Proszę o pomoc w rozwizaniu problemu, pozdrawiam.

Link do strony z opisem karty

Link do oprogramowania którego używam do przechwytywania

Problem jest ewidentnie z tym sterownikiem (oprogramowaniem WinTV). Której wersji używasz? 8 czy 8.5? Przeczytałeś ważną informację o tym, że zalecają wersję 8, bo 8.5 nie ma jakieś funkcjonalności?

Dzięki za szybką reakcję oraz odpowiedź.
Korzystam z wersji 8.5 czyli rozumiem proponujesz abym ją odinstalował.
Tylko na stronie producenta nie widzę wersji 8 tylko jest dostępna wersja 7 na czas obecny.
Wówczas problem powinien się rozwiązać, tak ???

Sprawdź, czy stąd ci pobierze 8.0 i nie uaktualniaj jej do 8.5:
http://www.hauppauge.com/pages/support/support_wintv8.html#wintv8