Mam problem jak w temacie. Mam kartę Technisat model skystar 2 rev:2.6 c. Nie mogę znaleźc do niej sterowników. te które znajduje i instaluję nie działają Dodam że na procesorze karty widnieje napis B2B2. Czy są jakies dodatkowe programy do obsługi tel. sat. przez komputer i tą kartę? Będęwdzięczny za każdą pomoc w tej sprawie.
tam też patrzyłem przy niektórych sterach wyskakuje komunikat,żę oprogramowanie nie przeszło testów zgodnosci z windows.
tych sterowników szukałem dzis porzawie pól dni i nic…
to wymuś instalację, za pośrednictwem menadżera urządzeń -> aktualizuj sterownik wskaż inf’a.
Zanim zaczniesz instalować sterownik do karty DVB, musisz najpierw zainstalować urządzenie, (karta SAT) w systemie jako następną kartę sieciową. Panel sterowania, i dodaj urządzenie…
No tak… Tyle że nawet menadżer urządzeń tej karty nie widzi. i co mam dalej zrobić? Pomóżcie.
może nie widzieć jeśli karta nie jest zgodna ze std. plug & play.
Karta SkyStar jest zgodna z mechanizmem plug&play. Mam ją od kilku lat. Też miałem problemy z instalacją. Okazało się np, że jest widziana przez system, tylko w pierwszym slocie PCI. Włożona w jakikolwiek inny, była nierozpoznawalna przez system. Pobrałem z internetu “driver-440”, rozpakowałem go. W panelu sterowania “dodaj urządzenie”, “karta sieciowa”, “z dysku” , trzeba wskazać plik inf w rozpakowanym katalogu “driver-440”. Po restarcie komputera, uruchomić instalator sterowników. Jest to plik “start.exe”, znajdujący się w głównym katalogu “driver -440”. Po tym, już tylko z górki…
Teraz mam inną płytę główną w komputerze i kartę można instalować z każdego slotu PCI.
Polecam stronę http://laki.dvhk.pl/.