Odinstalowałem kartę sieciową, która wcześniej używałem.Była to zwykła karta sieciowa podłączana przez USB. Musiałem ją odinstalować bo najprawdopodobniej się się spaliła.
Pomyślałem sobie, że zacznę teraz używać wbudowanej karty w laptopie tzw. WiFI ( 802.11b/g wirelress LAN )
Problem się pojawił w momencie gdy wbudowana karta nie wykrywała żadnej sieci.
Jak w w/w obrazku widać. Dla sprostowania powiem, że sterowniki od spalonej karty zostały odinstalowane lecz mino to dalej jest problem, bo wbudowana karta w laptopie nie widzi żadnej sieci. Pomocy!
instalujesz i za pomocą dołączonej aplikacji wyszukujesz sieci
(broadcom)
chyba, że nie formatowałeś acera od jego kupna, to w tray’u powinieneś mieć taką czerwoną ikonkę (chyba antena) i tam wyszukuje ; )
aha i zwróć uwagę, aby świeciła się dioda na przednim panelu (obok baterii). Jeśli nie jest - musisz przesunąć przycisk w lewo, aż się zaświeci
btw jeśli masz vistę to jest taki bug (z tym sterownikiem), że jeśli zamkniesz monitor - wyłączy się tylko on i potem nie da się go włączyć - pomaga tylko wyciągnięcie baterii. Ale jeśli wyłączysz kartę sieciową (przesuwasz przycik tak, aby lampka nie świeciła), system normalnie się wstrzyma/hibernuje