Witam serdecznie,
posiadam laptopa ze zintegrowaną kartą sieciową (Broadcom 802.11n), wszystko działa w zasadzie dobrze, z jednym wyjątkiem, który utrudnia normalną pracę. Karta sieciowa połączona z siecią WiFi co jakiś czas traci połączenie (wykrzyknik na żółtym tle- brak dostępu do internetu lub do sieci). Przy normalnym użytkowaniu (internet) jest to raz co 5 minut, raz co godzinę, czasem różnie. Przy włączeniu jakiejkolwiek gry wyrzucanie jest po góra 3 minutach. Poprzedni laptop działał bez zarzutu, współlokatorzy również nie mają problemów. Sterowniki aktualne. Próbowałem z włączonym, wyłączonym DHCP, ręczne wpisywanie bramy, maski, ip. Ciężko może być z dostępem do ustawień routera. Mogę podesłać zrzuty ekranu (wystarczy mi powiedzieć z jakiego okna). Mam nadzieję, że pomożecie rozwiązać problem.
Pozdrawiam
- Jaki obecnie system?
- Jaki pierwotnie, podejrzewam, że była to 8 - po wieku karty.
- Jaki laptop?
Aktualizacja z 8 do 10 dla wielu kart to tragedia. Sam to przerobiłem. Dopiero zmiana WiFi w lapku na inną rozwiązała problem.
Pytanie czy możesz wymienić czy masz zaszytą białą listę dopuszczonych kart WiFi.
Ja musiałem wgrać MOD BIOSU do swojego lapka z Lenovo, aby odblokować zmianę karty… inaczej system nie startował.
Wyłącz oszczędzanie energii
w karcie sieciowej.