Witam mam od pewnego czasu problem z karta sieciowa a mianowicie chodzi o to ze od pewnego czasu karta sieciowa raz działa normalnie swieci się na zielono i wszystko jest okej a ja raz wyłącze komputer i ponownie odpalę za jakiś czas w randomowym momecie karty już nie wyszukuje i się ona nie swieci a komputer pokazuje ze nie rozpoznano urządzenia USB. I tak miałem już kilka razy ze karta działał nagle przestała działać cały jeden dzień nie działał następnego dnia rano odpalam komputer i karta normalnie działa swieci się i wszystko jest okej po paru dniach znowu przestała działać i nie wiem czym jest to spowodowane proszę o szybka pomoc.
Komputer:
Windows 7 64
Płyta główna MSI 760GM-P34
Ps: próbowałem już wtykać w inne gniazda USB oraz instalowałem na nowo windowsa nic nie pomogło tak samo przejście na Windows 10 również nic nie pomogło
Tanie mięso psy jedza. Nie kupujcie taniego szrotu bo aż człowieka wstrząsa jak czyta i mysli kolejna ofiara taniego g i to jeszcze w dodatku TP-Link, który nigdy nie uchodził za producenta, który dopracowuje sterowniki czy system w sprzecie sieciowym.
Ale do sprzęty wcześniej nie miałem zastrzeżeń ja tego tp link kupiłem z 8-7 lat temu i działał bez problemu dopiero teraz zaczął coś świrować nie wiadomo dlaczego
Sterowniki kolego są nie dopracowane. TP-Link nie aktualizuje sterowników tylko ma polityke wydac karte wifi robią kolejną wersję niby sprzetu, np V.8 i dopiero wtedy nowe sterowniki, które okazują się tymi starytmi tylko coś w nich dodaja, że windows mysli, że nowsze i je łyka.
Na karcie jest nalepka z numerem modelu i koło niego napisane V1 lub V i wyższy numerek.
W windowsie tez co trochę zmieniają coś ze sterownikami, a taki TP-Link ma na to sam wiesz.
Może się zestarzała przez 8 lat i tyle. Np. 25 letnia mikrowela już się psuje i w sumie to będzie masa złomu a nowe penie co 5 lat się psują przy końcu gwarancji.
Tp-link WN722N nawet pod Linux działa jakby chciała, a nie mogła (wolne połączenie i czasami zrywa) także chyba pora wymienić na jakąś najlepiej na złącze PCI-E. Z tymi na USB często systemy miewają różne dziwne przypadłości (w zależności od aktualizacji )