Mam nowy komputer, i jak pewien użytkownik powiedział, że moge sobie przełożyć karte sieciową, ponieważ nie mam wejścia na antenke która by odbierała sygnał od routera… Zrobiłem tak. Jeszcze nie włożyłem, ale leży na biurko, lecz wszędzie pisze, że trzeba ją instalować. Niestety ja nie mam żadnej płyty, i czy można to ściągnąć?
Generalnie system po podłączeniu nowego urządzenia powinien bez problemu znaleźć i samodzielnie zainstalować sterowniki. Jeśli by się tak nie stało, można sterowniki pobrać tutaj - co prawda są one przeznaczone dla systemu Windows 7, ale do Windows 8 też powinny pasować. Ewentualnie można rozważyć podłączenie kablowe - na pewno komputer posiada zintegrowaną przewodową kartę sieciową.
Mam windows 8. Chce mieć antenke, ponieważ będę kupował internet radiowy i router będzie dalej od komputera, a kabla nie będę ciągnął przez 3 pokoje :).
Płyta posiada port PCI, czyli z podłączeniem karty nie powinno być problemów technicznych. Po włożeniu karty uruchamiasz komputer i czekasz, czy system sam znajdzie sterowniki. Jeśli nie, instalujesz te z linku, który podałem wcześniej.
Chodzi ci o zaślepki do portów pci i pci-e, w tej obudowie trzeba je wyłamać, tylko uważaj żeby nie uszkodzić płyty (jeśli już masz płytę zamontowaną).