Karta sieciowa TP-LINK TL-WN822N nie włącza się przy uruchomieniu systemu

Witam,

wahałem się, gdzie dodać ten wątek. Sama karta działa dobrze, więc stwierdziłem, że problem leży po stronie Windowsa. Przy każdym uruchomieniu systemu muszę rozłączyć i podłączyć ponownie kartę sieciową na USB. Sterownik jest pobrany ze strony producenta i zainstalowany. Był też odinstalowany i zainstalowany ponownie. Menedżer urządzeń nie wykrywa problemu, wszystkie urządzenia są, wszystkie tryby oszczędzania energii wyłączone (zarówno dla karty jak i kontrolerów USB). Na innych gniazdach USB ta sama sytuacja. Na starym komputerze nie było problemów. 

Ktoś ma jakiś pomysł, co jest tego powodem?

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim Forumowiczom :)!

Używałem tej karty przez jakiś czas, też zdarzyło się że nie działała po włączeniu komputera (było to ze 2 / 3 razy więc nie szukałem przyczyny).

Czy dioda na kacie zapala się jak włączasz komputer (gdzieś w momencie animacji ładowania systemu)?

Do karty stosowałem najnowszy sterownik od Atherosa (producent kontrolera karty), może on rozwiąże problem.

W Menadżerze urządzeń kliknij prawym na tą kartę sieciową, Właściwości, Szczegóły i podaj Identyfikatory sprzętu (kliknij prawym, Kopiuj i wklej na forum).

USB\VID_0BDA&PID_8178&REV_0200

USB\VID_0BDA&PID_8178

Hmm, twoja karta jest oparta na kontrolerze Realtek RTL8192CU

Pobierz http://sendfile.pl/117776/RTWLANU_Driver.zip i wypakuj.

W menadżerze urządzeń kliknij prawym na kartę sieciową TP-LINK, Aktualizuj oprogramowanie sterownika…, wybierz Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika, następnie wskaż folder z wypakowanym sterownikiem i kliknij Dalej, uruchom ponownie komputer.

Nie pomyliłeś modelu karty, TL-WN82 3 N?

Nie, na pewno jest to TL-WN822N. Zainstalowanie podanych przez Ciebie sterowników nie pomogło.