Karta sim - problem z wlaczeniem telefonu

Witam!

Mam taki problem, ponieważ mam nokie 6630 i wkładam do niego moja karte sim (simplus) i wyskakuje mi blad “Karta sim została odrzucona” gdy wkładam inna kartę z plusa karta działa wkładałem tez karty z orange i ery i karty działały co jest tego przyczyna ze wyskakuje taki błąd?

Prosze o pomoc! :frowning:

Spróbuj to: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=90207

Nazwij temat konkretnie.

truti to nic nie pomoglo ustawianie mam takie ja sa podane i nadal wyskakuje ten blad :frowning:

Nie jestem do końca pewien ale:

1.Prowdopodobnie długo nie doładowywłałeś konta i Ci simplus odrzucił kartę. Nieda się tego naprawić. Ja też tak miałem tylko, że w orange.

2.Albo 3 razy źle podałeś kod PIN i (kod PUK jeżeli w simplus jest). Też się nie naprawi :frowning:

Można tylko kartę SIM zmienić.

konto było doładowane 10 dni temu kwata 30 zl i regularnie doladowywuje co miesiac ( nie raz predzej:P)

napewno nie podalem zle kodu pinu!

karta na innym telefonie dziala!

Czy ktos wie moze czy jest w plusie mozliwosc wyrobienia nowego nr takiego jak juz posiadam?

Wiem ze istnieje możliwość, gdyż moja koleżanka zgubiła telefon i wyrobiła sobie taki samą kartę sim (z tym numerem). Prawdopodobnie musisz iść do salonu i przedstawić sytuację. Może coś innego poradzą :slight_smile:

ale miala simplusa? czy na abonament lub mixplus?

A czy ta twoja karta działa w innych telefonach?

ludzie czy wy nie umiecie czytac?

Też mi się wydaje, że najlepiej będzie bujnąć się do salonu i przedstawić sytuacje. Powiedz, że jak ci tego nie zrobią to zmieniasz operatora.

Biegusiem ci wymienią kartę, z zachowaniem numeru.Bo coś nie tak z kartą raczej jest.

a za taka wymiane pobieraja jakas oplate?

na 99% tak a ile to już zależy od operatora

kup se nowy fon

28.05.2007, 22:07

klik