Karta Wi-Fi 6 AX3000HMW - brak Bluetooth

Dzień dobry,

Zakupiłem niedawno kartę, jak w tytule stąd:

W opisie karta ma Bluetooth 5.1 a po instalacji sterowników jest samo Wifi. W menedżerze urządzeń identyfikuje się, jako Intel Wi-Fi 6 AX200 160 MHz

Pobrałem sterowniki stąd:

https://www.intel.com/content/www/us/en/download/18649/intel-wireless-bluetooth-drivers-for-windows-10-and-windows-11.html

Czy ja coś źle robię? Złe sterowniki, czy po prostu ta karta nie ma zwyczajnie bluetooth?

Z góry dzięki za pomoc

AX200 ma bluetooth, przynajmniej tak twierdzi Intel:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/189347/intel-wifi-6-ax200-gig/specifications.html
Muszę u siebie sprawdzić o co kaman bo też mi bluetootha nie wykrywa ale może to być spowodowane jakimś problemem z systemem. Tyle że ja mam Linuksa XD Na AX201 blutucz działał z miejsca.

PS. Coś takiego, na szybko:

Dzięki za odpowiedź, niestety nie pomogło…

W Menedżerze urządzeń nie ma sekcji Bluetooth?

Mam wątpliwości, popatrz realnie na oznaczenia swojej, bo takie jak To co dałeś to są bez BT.

AX3000HMW

Prawdopodobnie tak właśnie będzie :confused: Na tej karcie nie ma oznaczenie BT mimo, że w tytule aukcji była wzmianka o bluetooth.

Nie ma, w poprzedniej karcie AC7265 tak było.

Czyli sprzedający oferuje dwa różne modele karty na jednej aukcji i wysyła kupującym losowo jeden albo drugi. Przynajmniej na to wygląda.

Due to different batches, the appearance and color of the product may vary, but it does not affect the use

Sprzedawca jest świadom, bo wprawdzie w tytule napisane cuda, zdjęcia to pewno fikcja dlatego o tym zastrzega. Odczytałem kod QR i jakoś nigdzie mnie to nie poprowadziło.
Ale w dziale specyfikacja nie ma ani słowa o BT.

Identycznie widzę taki proceder na naszym Allegro.

Cały AliExpress. Fajne czasem okazję, ale można się naciąć.

Zwrot.

Nie ma znaczenia czy kupisz na Alli czy na Alle czy nawet w znanym i popularnym sklepie.
Wszystko się łączy w umiejętność przeczytania ważnych informacji i nie patrzenia na bzdurne marketingowe obrazki.

Dam Ci przykład jak robi się klienta w balona.
Klawiatura - Smart Keyboard Trio 500 (fajna i przyjemna).

Kompatybilność

• Kompatybilne produkty - Public

Co oznacza „Public” ??? Jako kompatybilność.

A no oznacza, że działa ze wszystkim z czym da się sparować. I tak faktycznie jest ale nie dopowiedziano, że ktoś sobie wydumał, że klawisze funkcyjne są w reverse czyli aby było f10 to trzeba trzymać Fn, że klawisz dedykowany dla apple to nie do końca prawda i trzeba gimnastyki aby to działało.

Nawet pokusiłem się o zadzwonienie do supportu Samsunga, nie byli w stanie odpowiedzieć na żadne zadane pytanie. Odpowiedz dostałem po 30 dniach na mail.

A słowo kompatybilność przy tym produkcie to oznacza, że połączy się i zadziała ale nie dotyczy specyficznych funkcji wykorzystywanych w określonych systemach.

:smiley: Jest jeszcze może „Private”?

Kupiłem kartę AX210, niby ma w opisie i specyfikacji BT 5.3 wiec może tym razem się uda.

Dzięki chłopaki za wpisy :wink:

Pozdrawiam

Tą wcześniejszą, jeśli nie zwróciłeś, to może bym odkupił. PW.