Witam.
Posiadam kartę zintegrowaną Intel HD Graphics 630 w procesorze Intel Core i5-7600K oraz kartę dedykowaną Palit NVIDIA GeForce GTX 1070 Super JetStream. To wszystko działa na płycie głównej ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K6. Mam więc następujące złącza:
-
Na karcie dedykowanej: DVI, HDMI, 3xDisplayPort.
-
Na płycie głównej: D-Sub, DVI, HDMI.
Mam w tej chwili podłączony monitor za pomocą kabla DisplayPort do karty graficznej. Obraz się wyświetla. Sterowniki do obu kart są zainstalowane, obie karty są widoczne w Menedżerze urządzeń w systemie Windows 10.
Problem polega na tym, że wszystko działa na karcie dedykowanej. Nie mogę nic uruchomić na karcie zintegrowanej. Komputer dopiero został złożony i po wielu latach spędzonych na używaniu laptopa nie wiem, jak sobie z tym problemem poradzić. Opcja zmiany używanej grafiki nie jest widoczna w panelu sterowania NVIDIA. W BIOS istnieje opcja “Primary graphics adapter” i wybierałem tam pomiędzy kartą zintegrowaną i dedykowaną. Jeśli wybiorę pierwszą. to połączenie kablem DispleyPort przestaje działać i muszę podłączyć kabel DVI do płyty głównej i połączyć go z monitorem.
Da się to jakoś zmienić? Jak zmusić komputer do wykorzystywania dwóch kart graficznych w pożądany sposób tak, by monitor był połączony kablem DisplayPort z monitorem?