Kartka graficzna i sterowniki

Witam.

Mam strasznie dziwny problem ze sterownikami do karty graficznej. Otóż 2 miesiące temu zakupiłem nowy komputer. I gdy zakupiłem sobie 2 gry fallout new vegas i prototype 2 zaczeły się problemy… Z falloutem mam tak gdy biorę nową grę lub wczytam ostatni zapis gra mi po prostu “nie odpowiada” i gra się wyłącza. Gdy zmieniałem sterowniki na nowsze gra działała. ale gdy kompa wyłącze i włącze jest to samo… Brak odpowiedzi a z prototypem bez przerwy mi wyskakuje bs gdy jestem uruchomić chcę gre… Miał ktoś taki problem ? I może mi pomóc ? z góry dziekuje.

Procek : AMD FX-4100 Quad-Core Processor 3.60

Karta graf: ASUS EAH6850 Series

RAM: 4gb

PS: Przepraszam za chaos w poście ale mam nadzieje że zrozumiecie.

Podaj jaki masz zasilacz i temperatury w stresie(głównie interesuje mnie CPU/GPU) i jak możesz programem HW Monitor podaj napięcie na 12 V .

Temperatura: GPU 40°C 104°F

Zasilacz: Logic ATX logic 500W

A tym programem

+12V Valute:7.92V Min: 7.87V Max: 7.92V

Zasilacz do wymiany (na coś porządnego a nie taki sami szajs jak masz teraz)

szajs ? wszystkie części nawet pół roku nie mają bo kupowałem cały komputer… Nie wymienie teraz zasilaczu bo samochód będę kupował. Aż taki zły jest ten zasilacz?

edit: Jak bym zmieniał ciągle te sterowniki to by się coś stało z kartą graficzną ?

zasilacz tzw .Z czarnej listy.Teściowej bym go nie zamontował ani największemu wrogowi .Choć co ja będę mówił zamiast 12 V masz 7.92 v choć pomiarem aż tak do siebie brać nie można to jednak miej 8.5 v to i tak naprawdę słabo .Zasilacz ma słabą linię i leci po napięciach .Założę się że CPU masz podłączone 4PIN CPU zamiast 8 (Buldozer pobiera prądu lepiej niż nie jedna karta graficzna ) + dolicz GPU .Tu nie chodzi o napis 500 W ale o moc rzeczywistą która jest za niska a samą moc którą można dostarczyć nie równa się 500 W .

Bardzo możliwe, że zwiększając obciążenie (uruchamijąc grę) po prostu zasilacz już nie wyrabia A że to syf to już inna bajka.

Czyli jakbym zmieniał zasilacz to na jaki mi polecacie ?

I mam jeszcze jedno pytanie do was jak będę zmieniał bez przerwy tzn co uruchomienie kompa sterowniki do karty graf żeby pograć w jakąś gre, może wpłynąć negatywnie to na karte graficzną ?

Wpływu nie ma .Polecam:

http://www.morele.net/zasilacz-xfx-core … b9-379507/

Dzięki wielkie;)