Karty pamięci do telefonu

Witam, od niedawna mam Nokię 3110 Classic i już zdążyłem się naczytać o tym jak ten telefon głupieje z kartami pamięci (zwłaszcza Kingston). Mam do Was kilka pytań odnośnie kart micro sd.

Czy warto kupować kartę firmy Nokia? Myślę, że z nią nie powinno być problemów bo to w końcu ta sama marka, ale nie znam jakości tych kart i nie wiem czy nie lepiej kupić san diska.

Czy karty np San Disk, Nokia na Allegro które kosztują w granicach 10zł to rzeczywiście firmy San Disk, Nokia czy chińskie podróbki?

No i pytanie nr 3 (do użytkowników Nokii 3110c): Jakie karty pamięci macie w swoich telefonach?

Proszę o pomoc w wyborze między San Diskiem a Nokią, bo jeśli okaże się, że karta firmy Nokia jest dobrej jakości to spokojnie ją kupię.

Oto karty które mnie zainteresowały:

SanDisk 1GB

Nokia 1GB

Pozdrawiam

1. Nie warto kupować karty Nokia. Przereklamowana

2. Tego ne wiadomo, ale szanujący się sklep nie sprzedaje tandety

3. Memory Stick Micro M2 2 GB

Co do problemu. Widocznie telefon nie wyrabia. proponowałbym wsadzić 512 MB.

Ale kolega przecież pyta posiadaczy Nokii 3110 classic a tam są microSD (do 2gb)

Raczej wszystko jedno czy kupisz kartę Nokii czy Sandiska - obie mogą się posypać :slight_smile:

Ja wziąłbym tańszą, aczkolwiek w serwisie Nokii łaskawszym okiem patrzą na klienta i serwisowany produkt gdy w telefon wpakowana jest “markowa” karta Nokii :wink:

Przy okazji (komentarz 766) : http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1120

gapa ze mnie :stuck_out_tongue: Nie doczytałem :stuck_out_tongue:

Ja miałem kartę 2GB Kingstona i nie narzekałem O.o Ale mi fona zakosili ^^

Taką właśnie miałem

Ta wg mnie nie gorsza

A jeśli miałbym wybierać między tymi, które podałeś, wybrałbym Sandiska :slight_smile:

Co do softu miałem wgrany najnowszy od początku (dzisiaj sprawdziłem). A z tą kartą w sumie nie wiem co zrobić bo z jednej strony jakość a z drugiej ta sama firma. Używa ktoś może karty pamięci firmy Nokia? Chciałbym poznać opinie.

Najlepiej zrobie jak kupie SanDiska a jak będą problemy (choć nie powinno) to zaopatrzę się w Nokię.

pozdrawiam i dzięki za rady :slight_smile:

Tak, znam kilku użytkowników i nie mieli z nimi problemów (za wyj. gdy telefon któremus spadł i trzba było oddac go na serwis bo karta się skiepściła, ale to już raczej oczywiste).

Moim zdaniem na serio nie ma znaczenia wiekszego czy kupisz pamieciówę Sandiska czy Nokii.