Kask wirtualnej rzeczywistości dla Hammer Energy

Cześć.
Od jakiegoś czasu szukam taniego sposobu na wypróbowanie wirtualnej rzeczywistości. Wydawać za dużo pieniędzy od razu nie chcę, bo nie wiem czy ten rodzaj rozrywki mi się spodoba. Zresztą, to nie widzi mi się wydać 5000 PLN na jakąś, być może, chwilową fanaberię.

Moje stare telefony mają problemy. Na Honorze zainstalowałem może Google CardBoard (czy VR), ale nie potrafi zeskanować kodu QR na opakowaniu, a także nie wykrywa mi kontrolera Bluetooth. Natomiast Hammer nie pasuje mi do żadnego z moich googli. Doradzicie jakąś tanią metodę poradzenia sobie z tym problemem? Jakie google wybrać?

Jakiś czas temu Ania opisywała w artykule jaki był dochód branży growej (jest takie słowo?) na vr za tamten rok. Nie pamietam dokładnych liczb, ale pamietam ze się śmiałem bo cała branża nie zbliżyła się nawet do wyniku sprzedażowego Wiedźmina :wink:
Tak ze to jest tylko bardzo droga fanaberia która jak widać już traci na popularności zanim się jeszcze dobrze rozpędziła :wink: to już telewizorami 3D marketingowcy więcej ludzi naciągnęli :wink:
Z drugiej strony, jeśli dużo grasz w symulatory to może się sprawdzić.