Kaspersky 2009-nic nie robi z zagrożeniami

Ściągnąłem sobie triala Kasperskiego 2009 Internet Security.

Włączyłem na noc skanowanie i znalazł mi ok. 900 luk i 1 riskware. :slight_smile:

Problem w tym, że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na dane zagrożenie/a, połowa opcji jest szara, z “wylecz wszystkie” włącznie.

Po kliknięciu na “Poddaj Kawrantannie” na dole okna chce, żebym otworzył jakiś plik (nie wiem o co z tym chodzi #-o ).

W liście “Poddane Kwarantannie” nic nie ma, w “Wyleczone pliki” też nie.

Wszystko jest w “Aktywne zagrożenia”.

Co zrobić, by pozbyć się tych wszystkich zagrożeń? :expressionless:

no to jak sobie to wyobrażasz że Kasperski pobierze i poinstaluje ci dziurawe programy

ja mam Kasperski Antywirus ale podejrzewam że jest tak samo a więc otwórz Kasperskiego >> na dole otwórz zagrożenia >> PPM kliknij na zagrożenie >> otwórz folder w którym plik początkowo się znajdował >> sprawdzasz od czego to jest Java Flash czy inne ustrojstwo >> pobierasz najnowszą wersję tego i instalujesz wywalając starą wersję

potem nowy skan Kasperskim

:slight_smile:

Kaspersky wykrywa luki w programach przez Ciebie używanych. Te luki to nie są wirusy, trojany czy inne infekcje. Aby zlikwidować te luki musisz wszystkie programy, które Kaspersky znalazł dziurawe zaktualizować. Problem powinien wówczas zniknąć.

No Kasperski nie załata tego… wejdź tutaj i zrób skan: http://secunia.com/vulnerability_scanning/online/ i zaktualizuj najbardziej krytyczne programy