Kaspersky Internet Security - nie blokuje reklam!

Witam!

Korzystam z Kaspersky Internet Security już od dłuższego czasu, ale nigdy nie miałem problemu z nim. Teraz niedawno przy zainstalowaniu Windows 7 i ponownym zainstalowaniu KIS 2011 program w ogóle nie blokuje mi banerów/reklam na stronach www, tak jak to zawsze robił. Oczywiście w opcjach jest wszystko zaznaczone.

Dodam, że korzystam z przeglądarki internetowej Google Chrome.

Nie wiem jak to się ma do innych przeglądarek, ponieważ korzystam i mam zainstalowaną tylko tą… Chodź nie wydaje mi się, żeby to przeglądarka była winna.

Pozdrawiam,

DearD

A nie masz przypadkiem jeszcze Internet Exploit 8 ? Sprawdź na nim.

na firefoxie blokuje bannery jest ok, używam także ipla tv w którym jest mnóstwo reklam i kis11 je blokuje elegancko. pozdrawiam

Mi KIS 2011 blokuje reklamy a używam na codzień przeglądarki Opera. Proponuję napisać do pomocy technicznej kasperskiego. Ostatnio miałem problem z KIS 2011 i mi pomogli bardzo szybko. Pisz na support@kaspersky.pl

Jeżeli Ci nie blokuje to klikasz prawym przyciskiem myszy na reklame i wybierasz "dodaj do Anty-banera’. I po kłopocie.

widocznie Chrome nie jest obsługiwany.

Zainstalowałem Mozillę i nadal mam to samo, reklamy nie są w ogóle blokowane - żadne! Nawet pop-up mi się wciskają pomimo tego, że nie powinny… :confused:

A od kiedy to firewall blokuje reklamy z poziomu danej przeglądarki?

Włączyłeś blokowanie reklam? KIS domyślnie ma tę opcję wyłączoną