Kaspersky nie lubi internetu


(Duch) #1

właśnie zostałem napadnięty przez znajomą, która ma następujący problem:

naczytała się o Kasperskym w samych superlatywach więc posłałem jej link do strony Kaspersky.pl skąd pobrała sobie triala wersji Personal!

(dziwne, że trial jest in english) - ale to mało istotne! przysłali jej numer aktywacyjny i w czasie instalacji ładuje ten pliczek z numerkiem robi się restart iiiii kapa nie ma neta :!:

ma neostradę (przeze mnie konfigurowaną łączoną AutoConnectem)... logowanie Neo jest wyskakuje balonik, że połączono, ale :!: gdy włączy Fierfoxa to stronki się nie otwierają, a na pasku pisze ustalanie adresu serwera _http://www.google.pl_ :expressionless:

Kaspersky nie może pobrać aktualizacji i w ogóle jest kapa :!:

czy ktoś wie o co chodzi :?: :?: :?:


(Wigrus1) #2

może wersja lipna :?

zobacz może tą wersję, albo jak masz ostatni PCWK to tam był Kaspersky z licencją na 90 dni

niech koleżanka odinstaluje kaspra i zobaczy czy dalej występuję problem :slight_smile:


(Duch) #3

lipna wersja ze strony producenta :roll: nie, nie sądzę :?


(system) #4

Może jednak istotne.

Proponuję sprawdzić czy tak samo będzie się działo po ściągnięciu polskiego triala:

:arrow: ftp://ftp2.kaspersky.pl/pub/trial/kav_p ... _trial.zip


(Duch) #5

ale tu chodzi o to, że nie można w ogóle się "internetować" :? :?

to naprawdę może zależeć od wersji językowej triala :shock: :smiley:


(adpawl) #6

Bóg jeden raczy wiedzieć :smiley:

Odinstalować, wyczyścić rejestr, w razie potrzeby usunąć wpis Kasperka z łańcucha winsock, sprawdzić wpisy DNS ...i probować się łączyć z netem :wink:

Jak się uda, to można polskiego triala sprawdzać :roll:


(Duch) #7

no tak czeka mnie wspaniały wieczór :!:

jeszcze jedno pytanie:

czy ten antywir (wersja personal) muli system :?: komputer jest nie wysokich lotów ma 256 Ramu :lol:


(Wigrus1) #8

nie

:smiley: jak dba o kompa to będzie dobrze :wink:


(adpawl) #9

U mnie o wiele lepiej się sprawował ...i nadal sprawuje Nod32 :wink:


(El Presidento) #10

Ja dbam i przy 512 ramu muli na starcie nie milosiernie :roll:

Ale moze u mnie cos bylo nie cacy...


(aero) #11

wystarczy w opcjach antyvira , w ustawieniach ochrony w czasie rzeczywistym wyłączyć opcje skanuj dyski startowe, dzięki czemu nie muli na poczatku :lol:


(Duch) #12

tak! wiem coś o tym :smiley: sam korzystam z tego dobrodziejstwa :smiley:

ale czego się nie robi dla przyjaciół :!: muszę zainstalować Kaspra :!:

na razie dzięki!


(system) #13

Pewnie ładna... :wink:

Może przy okazji się do niego przekonasz...

A mi nie muli... przy 1 GB ramu... :smiley:


(aero) #14

mi też nie muli przy 512 ramu, i przy wyłączonej jednej opcji, bo i tak , jak komputer się skanuje co tydzień to skanuje dokładnie wszytsko :wink:


(system) #15

Spróbuj wyłączyć ochronę przed atakami sieciowymi w czasie rzeczywistym.

Być może funkcja ta gryzie się z pracującym w systemie firewallem.

Co do aktualizacji - może znów główną rolę gra firewall.

Wyłącz go na jakiś czas i zobacz czy wtedy coś się zmieni.


(Duch) #16

problem był taki:

odpowiednia konfiguracja firewalla :slight_smile:

koleżanka serdecznie wszystkim dziękuje :slight_smile:


(Jblack) #17

ja tez mialem problemy z kasperskym wogole nie laczyl sie z internetem moj komp nie mozna bylo uruchomic zadnego programu i nie szlo pobrac zadnej aktualizacji itd mam pelna wersje pro 5.0 wywalilem go z kompa i mam jak narazie wszystko ok.Wyczytalem w wiadomosciach dobreprogramy ze znaleziono dziury w oprogramowaniu kaspra moze to jest przyczyna tych problemow poczytajcie sobie