witajcie … jeśli już ktoś tu zajrzał to albo intersuje go temat albo poprostu się zna . oczekuję pomcy ponieważ mój program antywirusowy odmówił współpracy. a to tylko dlatego że - ponoć ma uszkodzoną bazę danych :o
Nagle pojawił się komunikat Windowsoski że komputer utracił ochronę ponieważ jeden z programów antywirusowych nie działa poprawnie. Potem zajrzałem do Kasperskiego i tam pokazało się że albo baza danych antywirusowych jest uszkodzona lub nie zostały prawidłowo pobrane aktualizacje. więc ręcznie wrzuciłem mu na pobranie aktualnej bazy danych no i okazało się że nie potzrebuje bazy bo jest w 100 % pewny że baza jest aktualna . Więc w czym jest problem , teraz nawet nie mogę skanować "mój komputer " ponieważ wyskakuje komunikat że baza wirusów jest uszkodzona - jak naprawić taki problem … w zakładce pomoc wyskoczyła mi opcja że mogę poinformować o tym problemie firmę kaspersky i to zrobiłem automatycznie zrobił jakiś skan i wrzucił go do wysłania do tej firmy … ale niewiem czy się doczekam więc o problemie pisze tutaj licząc że znajdzie się jakaś mądra głowa i mi pomoże i na przyszłość innym. oto jeszcze w razie czego obrazek dla orientacji :
Miałem podobny problem raz z Kacprem i przeinstalowanie programu pomogło . Usuń program wszystkie wpisy program files i zainstaluj go na nowo podając aktualny klucz
Ps jezeli to nie pomoze sciąg program ze strony producenta i postepuj JW lub kontakt z pomocą techniczną
mam problem z antywirusem wyskoczylo mi ze blad podczas uruchamiania zadania ochrony przed atakami sieciowymi! Tak jak na zdjeciu u Potenza1313 i pisze “Błąd podczas uruchamiania zadania ochrony przez atakami sieciowymi. Może to spowodować zainfekowanie komputera…” jak moge rozwiazac ten problem, nie kontaktowac sie z dzialem pomocy technicznej bo sie nie doczeak odp.
wszystko ładuje się po instalacji i zrestartowaniu komputera więc nie wiem w czym problem
ja jak posiadałem modem to musiałem mieć wyłączoną usługę ochrony przed atakami sieciowymi to nic nie znaczy wystarczy że zainstalujesz jaiegos firewalla np. kaspersky antihacker
mam ten problem juz od paru dni i ponowne uruchomienie kompa nic nie daje wcia wyskakuje Błąd podczas uruchamiania zadania ochrony przez atakami sieciowymi