Zacznę od tego, że mam kategorie serwisu w bazie danych w polach id parent_id i nazwa.
Chcę żeby każdy kto chce dodać ogłoszenie zobaczył jakąś ładną listę czy cos w stylu rozwijalnego drzewa w js. Nie umiem sobie tego wyobrazić a tym bardziej napisać. Jak Waszym zdaniem najlepiej rozwiązać problem wyboru kategorii przy dodawaniu ogłoszeń?
No to listę osobno z bazy danych. Czyli prefix_advert_cats. Potem skrypt pobiera te kategorie razem z ID. Jak dodajesz ogłoszenie to musisz dać pole hidden, żeby wpisać w polu bazy danych tabeli z ogłoszeniami ID kategorii. I przy pobieraniu ogłoszenia (czyt. wyświetlaniu) JOIN tabele z kategoriami, żeby ktoś nie widział “TELEWIZORY w kategorii 1” tylko “TELEWIZORY w kategorii AGD”. Ja bym tak to napisał. Może wydaje się to trudne jednak to jest jakieś w sumie 70-80 linijek kodu (formularz dodawania + skrypt dodający).
zrobiłem zwyczajną listę teraz pisze zwijanie i rozwijanie w java. zrobie miejsce na tekst ktory bedzie uwarunkowany tym ktora kategorie sie kliknie i wyswietle taki tekst jak mowi bartekvip