prosze o polecenie mi co wybrac do zabezpieczenia winxpprof:
KAV2009 + outpost firewall Pro
KIS2009
Outpost Security Suite Pro
samego KISa mialem do tej pory, ale wydaje mi sie, ze tam nie jest za dobry firewall - kilka razy w tygodniu mialem dziwne bluescreeny, po zainstalowaniu Outposta juz od miesiaca zaden sie nie pokazal…
i teraz nie wiem co wybrac, chodzi aby byl antywirus i firewall.
A co sadzicie zeby byl sam: Outpost Security Suite Pro?
KIS 2010 (na dniach powinna ukazać się wersja PL… ja mam tymczasowo angielską), który obecnie posiada firewall z HIPS. Licencja z 2009 bezproblemowo działa w 2010.
Kaspersky Internet Security też ma firewalla. Po doinstalowanie Outpost firewall oba mogą się pogryżć.
Osobiście też polecam ci KIS-a - używałem go długi czas. Zmieniłem na Nortona, bo dostaliśmy go na zlocie w prezencie, a skoro spisuje się dobrze, to po co zmieniać. W iinym wypadku KIS siedział by u mnie do tej pory.
nie wiem, wydaje mi sie, ze powinnien byc dobrze skonfigurowany, on nie ma takich regol jak outpost i raczej sam dawal aplikacje do odpowiednich grup, czasami je przegladalem i jak widzialem, ze cos nie powinno miec dostepu do sieci do przenosilem ten wpis do grupy bez dostepu do sieci…
jak, ktos moze to poprosze o jego plik konfiguracyjny
licencje mam do grudnia, wiec teraz zainstaluje ten kis2010pl i zobacze jak sie bedzie spisywal
Rafal
P.S. czytalem troche na sieci, ze dobrym zabezpieczeniem jest KAV + outpost firewall