Ano tak… Trzeba by pobrać kod źródłowy, biblioteki i zająć się tym. Może błąd w porcie i tyle… Ja na Windowsie KDE Connect użuwam do powiadomień przede wszystkim, bo Twój Telefon przesyła je z opóźnieniem lub nie wszystkie. Pliki przesyłam -= jak małe, to po BT lub appkę Sendmate, a jeśli wielkie, to po USB.
Pytanie było do celów YT - tyle.
Dam moje 3 filmy o KDE Connect:
cz. 1
cz. 2
Zdalna klawiatura
W cz. 2 w momencie ok. 3:14 pokazuję, jak to u mnie nie działa.
@krystian3w Powiem ci jeszcze, że @Domker w innym wątku napisał mi to:
Odnośnie, czemu nie działa Ci wysyłanie z „PC → smartfon” w Windows:
Aplikacja jest zainstalowana ze sklepu M$, więc trzeba też przejrzeć jej uprawnienia do systemu plików, czy są aktywne. (https://www.howtogeek.com/368598/how-to-manage-app-permissions-on-windows-10/)
Druga możliwość to w ustawieniach wtyczek w KDEConnect na smartfonie klikasz na „Udostępnianie i pobieranie”, zaznaczasz „Własny katalog docelowy” i używasz jakiegoś katalogu wewnątrz katalogu „Download”, bo aplikacja ma domyślnie dostęp tylko do katalogów MULTIMEDIÓW. (na stałe jej najlepiej przyznać). Jeżeli nadal masz ten błąd to chyba bug w Androidzie jest. (występuje tylko pod Windows, czy w przypadku KDEConnect na Linux tak samo?)
Nie działa tylko pod Windows, katalog zmieniany i nic. Uprawnienia nadane, usługi powlączane, bo informowało o ograniczeniach.