Witam!
Dlaczego „Dokumenty i dane” tej aplikacji u mnie mają ponad 7 GB? Fakt, dużo przesyłam plików w ten sposób, ale to wtedy jest gdzieś zapisywane, czy co??
Prawdopodobnie to pamięć cache aplikacji, czyli aplikacja przechowuje sobie gdzieś używane dane. Im więcej przesyłasz tym więcej buforuje, tylko z jakiegoś powodu tych danych później nie usuwa. Jeżeli w ustawieniach aplikacji nie masz opcji usunięcia pamięci podręcznej/cache wówczas pozostaje jedynie usunięcie całej aplikacji i jej ponowna instalacja. Innej opcji ingerencji w te dane w przypadku iPhone raczej nie będzie, co potwierdza ten wpis sprzed roku.
No mam coś takiego:
Co wybrać i w co stuknąć, by nie usunąć sparowanego kompa i S23+? To tylko jest sparowane.
Ta pierwsza opcja czyści wszystkie dane z pamięci podręcznej.
OK, tak z ciekawości jeszcze - ta druga opcja?
Kliknąłem w pierwszą i nie mam już zapamiętanych urządzeń!
Usuwa certyfikat hosta i tworzy nowy, certyfikaty są wykorzystywane do zestawiania połączenia z innymi urządzeniami. Wszystko jest tam napisane
Czyszczenie cache nie zmniejszyło ilości danych. Trzeba w takim razie to przeinstalować opcją „Usuń aplikację” chyba.
Przeinstalowałem tą aplikację używając opcji „Usuń aplikację”, potem restart systemu i wsio gotowe. OK. 8 GB nagle się zwiększyło wolnej pamięci.
Super, że sam sobie pomogłeś i sam rozwiązałeś problem, który sam stworzyłeś - po raz kolejny
No ja tego KDE Connect’a używam dużo i na Windows 11, Kubuntu, Androidzie czy na iOS.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.