Kde wyświetla stare przyciski

Mam taki problem zainstalowałem sobie KDE na mincie 17.2 i teraz kde wyświetla stary schemat przycisków tak to wygląda na tym zdjęciu.http://zapodaj.net/d3fcffc2a24f5.png.html

Oxygen wszędzie ustawiony?

Edit:

Ale Plazma 5 ma być dopiero w Mincie 18. Nawet do wersji 17.3 nie ma jeszcze Plazmy 5, co prawda są jakieś nieoficjalne repozytoria Neon, ale zainstalowały mi KDE 4.13. Co do przycisków czasem pomaga usunąć folder .KDE i na nowo poustawiać.

Już usuwałem folder .kde i nic nie dało nadal były te stare przyciski.

Czytanie ze zrozumieniem… Wiem, że Mint domyślnie serwuje KDE4. Pisałem, że w KDE4 prawdopodobnie jest tak samo jak w 5. Obecnie, dzięki google, jestem wręcz pewien – trochę to poprzesuwali, ale dalej mamy podział na Wygląd/Wystrój przestrzeni roboczej i Wygląd programów.

Wszedłem w ustawienia było na oxygen i ponownie zmieniłem na oxygen czyli najpierw na inny potem znowu na oxygen i jest dobrze, ale tylko w niektórych programach.

Zawsze dokładaj do tego przelogowanie. Spróbuj poszukać wspólnego mianownika tych rozbieżności, jak różne wersje Qt, czy w ogóle apki pisane pod GTK i takie tam.

Jeśli wykasowałeś folder ~/.kde i nie dało rady, to jeszcze spróbuj skasować plik ~/.config/Trolltech.conf - być może tu leży pies pogrzebany…

Teraz już działa nowe logowanie nie dało rezultatu, ale ponownie uruchomienie dało rezultat.