Kiedy będzie ICS naSE xperia neo v

Hej wczoraj kupilem sobie nowego SE xperia neo v i na pudełku byla naklejona naklejka z logiem ics i napis “android 4.0 upgradable” czy cos takiego. I teraz moje pytanie: gdzie i jak moge go zaktualizować? Zależy mi na stabilnej i oficjalnej wersji ics od sony ericssona. to jest moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość i szybkie odpowiedzenie na moje pytanie:)

Tu znajdziesz wszystkie informacje sony-ericsson-neo-android-t479255.html

Aktualizacja będzie niedługo, cytując sony “w połowie kwietnia”.

aha okej dziekuje i przep. raszam za nowy temat.

Znając sony i tak się nie doczekasz tej aktualizacji. Twój telefon jest tylko zgodny z ICS’em, ale na łaskę sony nie licz. To samo zrobili z Xperia x10/mini/mini pro.

Bo Xperia x10/mini/mini pro to była lipa, słaba sprzętowo i wogóle

a co do SE xperia neo v to bez obaw będzie

Sketch_94 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Oficjalne aktualizacje do ICS dla Neo V ruszyły http://blogs.sonymobile.com/products/20 … artphones/

Sony zaczął od skandynawii w Polsce musimy poczekać.

Warto co jakiś czas przejrzeć blog Sony i sprawdzać w PC Companion czy nie ma już aktualizacji.

Aha a orientujesz się ile mniej wiecej będziemy musieli czekać?

I jak będę mogl to zaktualizować? Przez PC czy jak?

Nie wiem sam codziennie sprawdzam bo też chcę zaktualizować.

Aktualizację robisz przez komputer tym programem. Po instalacji podłączasz telefon kablem USB i po wyszukaniu i instalacji sterowników w lewym górnym rogu pod modelem telefonu masz w tej chwili na niebiesko “Telefon jest już zaktualizowany” jak będzie dostępny u nas ICS pewnie będzie coś w stylu “dostępna aktualizacja oprogramowania” lub coś podobnego.

PAMIĘTAJ! Po takiej aktualizacji tracisz wgrane programy, ustawienia, smsy itp. Przed aktualizacją zrób sobie jakiś backup na kompie.

Dlaczego trace gwarancję skoro to jest oficjalny update?

dziwne bardzo przy wgraniu oficjalnego updatea nie możemy stracić gwarancji

Jest możliwość straty gwarancji przy wgraniu oprogramowania w wersji Alpha i Beta ponieważ musimy zdjąć blokadę bootloadera.

Ja na stronie producenta (chodziło o oprogramowanie w wersji Beta) przeczytałem że to czy stracimy gwarancje zależy od operatora od którego mamy telefon (ale co do swojego angielskiego w 100% nie jestem pewny).

A jeśli chodzi o oficjalnego stabilnego ICS’a, nie tracimy gwarancji.

no właśnie a tu moje pytanie mam moje neo v w orange i czy jeśli wyjdzie ISC w Polsce to od razu będę mógł zrobić aktualizacje i kiedy ona będzie bo już 16 kwiecień a dalej nie ma ;p

To że wypuszczą ICS dla Polski nie oznacza że ty dostaniesz :frowning: bo niestety będziesz musiał czekac jeszcze aż operator zrobi ICS pod swoją firmę czyli brandowany z tapetkami , itp…

chyba że wgrasz niebrandowany czysty prosto od samsunga drogą nie oficjalna

ale wtedy tracimy gwarancję :frowning: bo musimy zmienić Product Code

lecz mozna odzyskać wracając do stanu poprzedniego i wtedy zanieść do naprawy nie chwaląc się że wgrywaliśmy oprogramowanie :slight_smile:

Znalazlem w tej tabelce swoj numer z telefonu i to oznacza ze juz moge zaktulalizowac swoj telefon?

Teoretycznie tak.

Podłącz telefon do komputera i włącz Sony PC Companion i powinna być informacja o aktualizacji.

Ja niestety jeszcze czekam :confused: