Witam tak się zastanawiałem kiedy to wlanie następuje ta utrata gwarancji? na umowie dużo nie pisze zapewnień macie plomby z tylu komputera albo na płycie głównej, ale nurtuje mnie coś innego np. mam 4 miesiące stary komputer i jest na gwarancji i chce dokupić do niego nagrywarke dvd i czy musze cały komputer przynieść do serwisu czy mogę to samodzielnie zrobić? czekam na odpowiedzi
Witam!
Jak kupiłeś gotowy zestaw i masz plomby to nie możesz sam wymieniać komponentów.
Dlatego NIGDY nie kupuje się zestawów - zawsze trzeba mieć gwarancję na każdy komponent z osobna.
Jak już się wkopałeś w taką opcję zestawu, to musisz za każdym razem do serwisu maszerować.
Utrata gwarancji następuje po określonym czasie lub złamaniu warunków gwarancji.
hmmm ciekawe ale ten komputer nie był kupiony w media marku czy coś podobnym tylko w sklepie w którym sam dobierałem komponenty to jak to jest??? a nagrywarka jest kupiona w promocji w Niemczech to co muszę maszerować z całym komputerem???
Jeżeli nie masz żadnych plomb to znaczy że nie masz gwarancji na cały zestaw tylko na poszczególne części, czyli możesz samodzielnie za montować nagrywarkę.
niestety jeś;li masz plmbyna budzie to musisz do serwisu maszerować aby dokonać jakiej kolwiek zmianyh wewnątrz komputera
ale w praktyce komputery i tak się nie psują więc można zaryzykować
tzn kompy się nie psują jeśli nic nie kręcisz itp
author_vision > ja bym nie ryzykowała. Może się coś stać i bez kręcenia, różnie bywa. To nie kosztuje kilka złotych żeby można było przez taką pierdołę tracić gwarancję.
uzzo > idź do serwisu, tak będzie najlepiej
Joan a mam się iść spytać do serwisu jak to jest???
Najlepiej zadzwoń do serwisu i się zapytaj . Ja też mam gotowca i bez utraty gwarancji pozwolili mi włożyć kartę dżwiękową . Choć miałem plombę na budzie
no ale wiekszość ludzi kupuje komputery luzb zamawia w sklepach i jak się psuje to muszą całym maszerowac albo jak wiem ze twrdziel wysiadl to nie moge go po prostu wykręcic i im go zanieść gabarytowo i wagowo jest lepiej isc z twardzielem niz z calym kompem
To zależy od sklepu. Najlepiej zadzwonić i zapytać! Jak pozwolą to jak
to tak, a jak się nie zgodzą, to nie masz innego wyboru, tylko zanieść cały komputer.
ma dwa twardy dyski i jeden jest zepsuty tylko ze nie mogę sobie zostawić żeby komputer leżał w sklepie a ja go potrzębuję to najwyżej jutro zadzwonię
Ja kiedyś dzwoniłem do serwisu i koleś mi powiedział, że moge sobie dołożyć swoje częsci, ale nie moge wymieniać (tj. nie moge zamienić procesora, ale moge dołożyć swoją grafe, bo mam zintegrowaną).
zostało mi tylko zadzwonić i sprawdzić myślę że takie coś jest chyba wygodniejsze dla sklepu nie muszą grzebać w komputerach tylko przyjmują uszkodzone elementy i tyle ale to jest mój punkt widzenia jutro zobaczymy.
Złączono Posty : 23.01.2007 (Wto) 16:28
przed chwilą dzwoniłem i koleś powiedział że można tak zrobić pod warunkiem że zainstaluje napęd jakaś osobą kompetentna czyli fachowiec a to oznacza znów wydatek ale przecież to jest takie banalne podłączyć nagrywarkę to potrafi nawet mój 10 letni brat ale się porobiło pozdrawiam