Dostałem plik *.doc. Czy jest jakiś program który pomoże mi sprawdzić kiedy ten plik został zrobiony (data, godzina) itp.?? Odności się to nie tylko do tego pliku ale i do wszystkich
PPM na plik > Właściwości i tam masz :
Utworzony
Zmodyfikowany
Ostatnio używany
Alt+Enter na pliku i patrz na “zmodyfikowany” (niestety gdy korzystasz z p2p lub programów typu flashget to wtedy jest data i czas ściągnięcia)
Jeśli masz zainstalowane MSOffice lub OO.O to powinieneś mieć dodatkową zakładkę z różnymi informacjami dla plików przez te programy obsługiwanych.
Jeśli chodzi o zdjęcia to odczytujesz dane EXIF>DateTimeOriginal (np w IrfanView)
To nie działa. Kolega mi wysłał plik i w tym co mi powiedziałeś mam datę kiedy go u siebie otworzyłem
tego nie rozumiem. A gdzie jest to EXIF ?? Mam IrfanView
Jest w Image>Information>EXIF. To Ci tak podałem na “zaś”
Natomiast jeśli masz plik *.doc to:
1.Jeśli nie masz zainstalowanego MSOffice lub OpenOffice.Org (lub innej dystrybucji OO) to zainstaluj np OpenOffice.Ux.PL (dostępny na vortalu)
2.Kliknij PPM (lub Alt+Enter) na pliku i będziesz tam miał dodatkowe właściwości (>podsumowanie>zaawansowane) m.in. datę utworzenia
No chyba że modyfikowałeś/zapisywałeś plik. To wtedy: niestety…
mam dzięki -Cichy-
A gdzie mogę sprawdzić jak mam standardowy odtwarzacz zdjęć instalowany z XP. We właściwościach nie ma (pisałem wcześniej)
Podgląd faksów i obrazów systemu windows