Kierowanie tłumem w Assassin's Creed II

Witam.

Jak w temacie, jak to robić, próbowałem już chyba wszystkiego i nic to nie dało.

Pozdrawiam.

Ty nie kierujesz tłumem. On chodzi sam w grupach czasami do których można dołączyć. Możesz kierować wynajętymi grupami np. kurtyzanami.

O !!

:smiley: Nie kurtyzanów tylko kurtyzany, to są kobiety lekkich obyczajów :stuck_out_tongue: Łatwo je znaleźć (http://images3.wikia.nocookie.net/__cb2 … tesans.png) Mają dodatkowo nad sobą ikonkę czy coś w tym rodzaju. Jak będziesz blisko nich, albo namierzysz jedną z nich naciśnij E (chyba jeśli dobrze pamiętam) (koszt 150f) i zaczną za tobą chodzić. Możesz też wynajmować złodziei i koksów do walki :slight_smile:

Dodam jeszcze, że aby nimi sterować (wydawać polecenia) należy namierzyć (klawisz “F”) jakiegoś wroga/strażnika i nacisnąć “E”. Wtedy dana grupa odwróci uwagę strażników i będziesz mógł przejść na chroniony przez nich teren. Oprócz tego każda grupa ma inne zalety. Po wynajęciu kurtyzan otoczą cię i będziesz ukryty (niewidoczny dla strażników), najemnicy wspomogą cię w walce, a złodzieje mogą za tobą biec nawet po dachach.

PS. Rozwaliłeś mnie tym pytaniem o kurtyzanów :smiley:

:smiley: Ale się uśmiałem z tych kurtyzanów .(pozytywnie ,bez obrazy radek8 , :slight_smile: )

Coś trzeba dopisać żeby nie usunęli…

Grasz na padzie czy na klawiaturze ?

:wink:

Na klawiaturze i ciężko z tego powodu się gra. Lepiej byłoby na padzie. Jestem dopiero na początku gry, mam nadzieję że nie będzie taka jak 1 część bo była bardzo monotonna.

P.S. Zapomniałem, że kurtyzanki to kobiety :smiley:

AC I a AC II to ziemia a niebo ,druga część jest bardzo dobra ,zresztą zobaczysz sam.