Która kierownica wymieniona poniżej jest godna polecenia do konsoli Xbox 360 i PC chyba że znacie inne, szczególnie musi działać na Xbox 360 co dobrze działa na Need for Speed Shift 2 Unleashed![-o<
Według opinii wielu userów w Need for Speed Shift 2 Unleashed na chwilę obecną nie da się grać na kierownicy z powodu monstrualnego imput laga (choć inni twierdza że to coś innego). Poczytaj polskie czy zachodnie fora lub zajrzyj na YT (wpisz tekst Shift 2 Unleashed imput lag). Kolo z osiedlowego forum sprzedał właśnie wersję na PS3 z powodu braku grywalności na kierze. Ja nie grałem ale to co widać na filmikach jest mocno żenujące…
Ja posiadam Loga Driving Force GT (kosztowała mnie 350 zeta) z 900 stopniami skrętu (na co dzień gram od 320 do 520), dodatkowo czujnik optyczny a nie potencjometr elektryczny. Granie na padzie a na kierze to dwa różne światy, i nie ma tu czego porównywać. Chcesz masterować czasy czy grać w ligach tylko kiera. Początki mogą być trudne i trochę czasu trzeba poświęcić na przyzwyczajenie się i zmianę nawyków z pada. Jak zamierzasz coś więcej pograć to śmiało kup a jak ma leżeć w szafie to sobie odpuść. I nie kup paści z niewielkim skrętem w stylu 250 czy 270 stopni (czyli skręt w jedną oś zaledwie 125 i 135) bo mocno tracisz na precyzji. A już najlepiej to przed zakupem sprawdź osobiście czy ci pasuje…
Dajesz to na serio czy tylko jaja sobie robisz? Tą protezę to ciężko kierownica nazwać. Poza tym już widzę autora tego wynalazku jak siedzi przed telewizorem z “kierą” trzymaną w powietrzu dłużej niż 15 minut (do tego gaz i hamulec na analogowych spustach, śmiech na sali). Wydali kolejny syf pod Kinecta, żeby trochę kasy od jeleni wyciągnąć a sprawa wygląda tak że sami nie mają pomysłu co dalej z tym Kinectem. Pokazówki z gier pokazują tylko że sama idea jest spoko ale wykorzystanie jej ssie jak diabli.