Kierownica do Xbox 360 i PC

Która kierownica wymieniona poniżej jest godna polecenia do konsoli Xbox 360 i PC chyba że znacie inne, szczególnie musi działać na Xbox 360 co dobrze działa na Need for Speed Shift 2 Unleashed![-o<

1. Manta Compressor 4

a) MadCatz MC2 Microcon

b) Mad Catz Racing Wheel bezprzewodowa

1. LOGITECH Drive Race FX Wheel

2. MICROSOFT Wireless Racing Wheel

3. TVR MOTOR FORCE

Dziękuję i pozdrawiam :slight_smile:

Według opinii wielu userów w Need for Speed Shift 2 Unleashed na chwilę obecną nie da się grać na kierownicy z powodu monstrualnego imput laga (choć inni twierdza że to coś innego). Poczytaj polskie czy zachodnie fora lub zajrzyj na YT (wpisz tekst Shift 2 Unleashed imput lag). Kolo z osiedlowego forum sprzedał właśnie wersję na PS3 z powodu braku grywalności na kierze. Ja nie grałem ale to co widać na filmikach jest mocno żenujące…

Może tak czy w ogóle opłaca się kupna kierownicy do gier i czy można robić dobre osiągi?

Ja posiadam Loga Driving Force GT (kosztowała mnie 350 zeta) z 900 stopniami skrętu (na co dzień gram od 320 do 520), dodatkowo czujnik optyczny a nie potencjometr elektryczny. Granie na padzie a na kierze to dwa różne światy, i nie ma tu czego porównywać. Chcesz masterować czasy czy grać w ligach tylko kiera. Początki mogą być trudne i trochę czasu trzeba poświęcić na przyzwyczajenie się i zmianę nawyków z pada. Jak zamierzasz coś więcej pograć to śmiało kup a jak ma leżeć w szafie to sobie odpuść. I nie kup paści z niewielkim skrętem w stylu 250 czy 270 stopni (czyli skręt w jedną oś zaledwie 125 i 135) bo mocno tracisz na precyzji. A już najlepiej to przed zakupem sprawdź osobiście czy ci pasuje…

Microsoft ma wydać nową kierownicę: http://www.youtube.com/results?search_q … Wheel&aq=f

Ciekawe co z tego wyniknie?

Dajesz to na serio czy tylko jaja sobie robisz? Tą protezę to ciężko kierownica nazwać. Poza tym już widzę autora tego wynalazku jak siedzi przed telewizorem z “kierą” trzymaną w powietrzu dłużej niż 15 minut (do tego gaz i hamulec na analogowych spustach, śmiech na sali). Wydali kolejny syf pod Kinecta, żeby trochę kasy od jeleni wyciągnąć a sprawa wygląda tak że sami nie mają pomysłu co dalej z tym Kinectem. Pokazówki z gier pokazują tylko że sama idea jest spoko ale wykorzystanie jej ssie jak diabli.