Kilka problemów


(Miudi) #1

Witam!

Mam kilka problemów z komputerem, może wymienie je w punktach:

  1. komputer uruchamia się strasznie wolno (do wyświetlenia powitania w windows uruchamia się normalnie, następnie powitanie widnieje jakies 3 minuty, później widać samą tapete - znów 3minuty)

  2. połączenie sieciowe jest przerywane (bezprzewodowo gubi sieć - trzeba wyszukiwać na nowo, połączenie przez kabeł - rozłancza się, trzeba restartować komputer)

  3. brak dźwięku (z tego zo zauważyłem nie ma procesu SONDMAN.EXE, raczej nikt go specjalnie nie usuwał)

  4. po załadowaniu systemu komputer dziwnie pracuje to znaczy, mniej więcej co sekunde słychac jak coś zapisuje na dysku (po wyczyszczeniu rejestru wydaje sie juz nic nie zapisywać)

Wstępnie wyczyściłem autostart, oraz rejestr za pomoca CCleaner.

Załanczam logi:

hijackthis http://wklej.org/id/97738/

Silent Runnershttp://wklej.org/id/97741/

ComboFixhttp://wklej.org/id/97743/

Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu problemów


(Hindol) #2

logi czyste

  1. przeinstaluj sterowniki dźwięku

(Miudi) #3

Jest może jakiś sposób na przyspieszenie ladowania systemu?


(Leon$) #4

usuń HijackThisem >> Fix checked

po za tym czysto

z uruchamiania możesz jeszcze wyłączyć

punkty 1 i 2 są z sobą powiązane czyli przerywanie połączenia powoduje długi start systemu

tu również sprawdź poprawność sterowników

usuń ręcznie folder C: \Qoobox usuń instalkę Combofix z dysku.

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj obszar Mój komputer http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html gdy będą wirusy pokaż raport

lub

Dr.WEB CureIt! http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … It!+4.44.5

:slight_smile:


(Miudi) #5

antywirus nic nie wykrył ale mam pytanie:

dlaczego po zainstalowaniu sterowników do karty dźwiękowej dźwieku dalej nie ma?