Kilka pytań o gimbal

Witam

Zastawiam się nad zakupem gimbala ale jestem zielony w temacie i mam w związku z tym kilka pytań.

1. Czy gimbal zastąpi lub zniweluje brak stabilizacji obrazu w smartfonie (nagrywam filmy smartfonem LG K10 i z wolej ręki jest dużo drgań)?
  2. Czy gimbale współpracują ze smartfonami bez żyroskopu i czy będą działały z telefonem LG K10 (2017)?
  3. Jaki model jest wart uwagi (ze sklepu gearbest do 99$)?

Hej, jako że testowałem kilka, to:

1. Takie ma zadanie - silniczki tak wyważają urządzenie że ruch będzie płynniejszy, całkowicie lub w zauważalnej większości niwelując drgania.
  2. Powinien działać - wszystko zależy od wyboru gimbala do telefonu oraz / w kilku przypadkach / oprogramowania dedykowanego.
  3. To już kwestia preferencji. Moim zdaniem nie ma sensu ładować kasy w najtańsze lub też niesprawdzone produkty. Myślę że fajnie by było zapytać kolegę @wojtekadams gdyż on często z chin coś sprowadzał i miał zapewne coś z listy na stanie.

Ze swojej strony mógłbym polecić ze względu na opinię:
-Alfawise AS01

Choć nie ukrywam że polecałbym bardziej celować w DJI Osmo Mobile 2 lub tańszy Feiyu-Tech Vimble 2.

PS:

1 polubienie

Dziękuję.

Aparat Cardboard [Google LLC]

Nigdzie nie mogę znaleźć, czy ten gimbal potrafi obrócić się więcej niż 360 stopni. Zauważyłem, że na statywie trzeba parę stopni przekręcić aby domknąć zdjęcie VR.

Brak całkowitego obrotu. 360 odpada, może z 310 się uda bez problemu. Potem by trzeba obrócić statyw.