Kilka pytań o Vistę

wszycho bedzie szło a kasy chyba nie za dużo

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 18:59 został dopisany post przez ziommm

no filmy to we na kazdeej pójdą

gabi95 , obecnie każdy procesor jest 64-bitowy. Do Visty procesor o częstotliwości taktowania 2-2,5GHz też wystarczy. Zauważ że najnowsze 4-rdzeniowe procesory Intela mają po 2,4 i 2,66GHz. Tak więc taktowanie nie jest aż tak ważne. Karta graficzna - zależy od budżetu, ale ważne żeby obsługiwała DirectX 10 i miała min. 256MB pamięci. Te kryteria spełniają chociażby GeForce 8800, czy też tańsze (ale już nie opłacalne) 8600GT i GTS. Także w przypadku Ati Radeon wybór jest obecnie bogaty.

adam749 patrze ze ma 9600 512 :stuck_out_tongue:

Czyli 4GB Ram karta graficzna zdatna do Visty 515MB i procesor najlepiej to a nie chce mi się pisać bo i tak takiego nie kupie

ja mam 7600 gs 512 ddr2 juz troche słabo sie robi jej :stuck_out_tongue:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:01 został dopisany post przez ziommm

jak w najnowsze gry ciskam :stuck_out_tongue: :slight_smile:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:03 został dopisany post przez ziommm

ale co wy z tą vista hehe same z nią problemy :stuck_out_tongue:

O i tu

jakoś dla mnie prościej napisała a karta którą mam jaka jest bo nigdzie nie moge przeczytać ile MB ( Radeon 9200/9200 SE )?

ma 128 mb

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:05 został dopisany post przez ziommm

i 64 bit :stuck_out_tongue:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:07 został dopisany post przez ziommm

ale głownie nie to zbytnio sie liczy ile ma mb choć istotnie to wpływa

I po co mi było zakładać ten temat … Dowiedziałem się tylko że mój komp jest do kitu no ale nic będę musiał na jakąś głodówkę pójść i zaoszczędzić kasę na przeróbkę kompa

hehe no jak coś z tego starego cchesz coś mieć to nie łudż sie ze będziesz grał w najnowsze gry na nim :stuck_out_tongue: trzeba nowego albo konsole

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:10 został dopisany post przez ziommm

noo głodówka dobry pomysł zęby w parapet i na kompa uzbierasz hehe :stuck_out_tongue:

Nie chodziło mi o czas po zainstalowaniu na aktywację. Chodzi o to, że jeszcze w ogóle nie instalowałem tej Visty, ona leży sobie na półce. A pytam o to ile mam czasu na instalację i aktywację, jest jakiś czas? Czy mogę np dopiero za rok zainstalować i wtedy aktywować?

4 lata i już śmieć… no nic

napewno tu chciales napisac?

No niestety technika idzie mocno w przód i komp 2 letni to już śmieć.

co zrobić kompy szybko starzeją sie :frowning:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:14 został dopisany post przez ziommm

ja niedawno kupiłem i co z tego teraz nie takie sprzedają :-x

a skoro już i tak odbiegliśmy od tematu to jakie kompy są potrzebne do obsługi nowych systemów gier filmów wysokiej jakości i muzyki?

jak najlepsze im masz lepszego kompa tym lepszy efekt :slight_smile:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:23 został dopisany post przez ziommm

no ale minimum to proc 2 rdzenie najlepsze raczej core 2 duo choć można jeszce kupić tanszego dual core i go podkręcić do zawrotnych wartości karta 512 mb no dysk min ze 250 gb zalezy ile sciągasz noo

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:24 został dopisany post przez ziommm

no i ramy oczywiście min ze 4 gb na najbliższą przyszłość :stuck_out_tongue:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:25 został dopisany post przez ziommm

bo raczej przyszłe gry nie będą kolorowe dla posiadaczy tylko 1 gb ram :slight_smile:

Jeszcze tylko ostatni raz zapytam o pierwotne pytanie punkt 5. żebym nie musiał mówić słów na K i H

Czy komp Procesor 2 rdzeniowy 64bity między 2 a 2,5 GHz karta graficzna 515Mb zgodna z Vistą z direksem 10 i interfejsem aero, Ram 4 GB i płata taka jak moja są odpowiednia na Viste i dzisiejsze wymogi

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:27 został dopisany post przez gabi95

Ok z dyskiem myślę ze problemu nie ma bo można 2 podpiąć

oczywiście ze są odpowiednie

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:29 został dopisany post przez ziommm

a ile chcesz wydać kasy na kompa???wiesz mozna złożyć za 1000 zł i za 5000 zł 2 różne komputery

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:29 został dopisany post przez ziommm

ale za około 1500 zł można się zaopatrzyć w jakiegoś w miare porządnego :stuck_out_tongue:

nie wiem wiesz jak to na nasze czasy i 1000 zł dużo ale niby to przyszłościowa inwestycja ale nie wiem czy w ogóle przez najbliższy czas będę coś kupował może lepiej poczekam i zrobię to po remoncie

zawsze lepiej troche potrzymać z kompami bo zaraz znowu coś to nowego wyjdzie i ceny spadną najlepiej se kołuj te nowe gry a jak kupisz kompa to se w nie zapykasz :stuck_out_tongue:

W dniu 15.07.2008 , o godzinie 19:34 został dopisany post przez ziommm

sie nagrasz zza wszystkie czasy jak ja jak kupiłem i byłem ze swoim na świeżo :stuck_out_tongue: