Witam.
Obecnie posiadam telefon Samsung Monte i w zasadzie jestem z niego zadowolony, gdyż poza niewygodną małą klawiaturką ekranową oraz lekko ślamazarnym wyświetlaniem stron internetowych jest co tu dużo mówić … w porządku. Ale… . Mimo, iż przeszkadzają mi w nim tylko dwie rzeczy, to są jednak na tyle uciążliwe, że zacząłem zastanawiać się nad nowym telefonem z większym ekranem. Upatrzyłem sobie Samsunga Wave 3. Ma prawie wszystko, czego potrzebuje oprócz natywnej wersji Opery (system Bada). W tym miejscu nasuwa się pytanie. Jak sprawuje się na Wave’ach Opera Mini w javie oraz jak wygląda sprawa z przeglądarką Dolphine? Czy da się z nich wygodnie korzystać nie popadając w frustracje? Nie chciałbym wydać 1200 zł i mieć przycinki podczas przeglądania dobrychprogramów. Pewnie zaraz polecicie mi telefon na Androidzie ze względu na większą ilość dostępnych aplikacji i większe wsparcie. Wolę jednak nie dorabiać za bardzo googla. Poza tym myślę, że plotki o zbieraniu przez nich informacji o swoich klientach są prawdziwe, a wolałbym zachować możliwie dużo prywatności.