Kingsun KS-959 USB Infrared Adapter- przerywanie połączenia

Od niedawna mam telefon Nokia 7360 i chciałem sobie utworzyć połączenie telefon=>komputer, wobec tego kupiłem Irdę (niestety kabla na połączenie USB=>telefon nie było). Zainstalowałem program Nokia PC Suite i zabrałem się za instalowanie sterowników do Irdy i tu zaczął się problem, gdyż zgodnie z instrukcją na opakowaniu:

nic takiego nie nastąpilo tylko pojawiło się okno:

.

Ale jakoś przebrnąłem przez kreatora (nawt nie wiem jak, gdyż w tym wszystkim orłem to ja nie jestem).

Później postępowałem zgodnie z samouczkiem Nokii, i na początku wszystko szło ładnie, ale tylko przez 15 sekund i nic nie ruszając wyskoczył komunikat połączenie przerwane (na wyświetlaczu telefonu cały czas pulsuje ikona wyszukująca). Klinąłem na program Nokia PC Suite żeby znowu nawiązać połączenie a tu nic. Zgodnie z zasadami kilkam na “Bezpieczne usuwanie sprzętu” i odłączam. Podłączam ponownie i od razu wyskakuje komunikat “W pobliżu jest inny komputer” ale znowu trwa to 15-20 sekund i znowu sie odłącza. Podlączałem i odłączałem tą cholerną Irdę i już kilka dziesiąt razy i zawsze to samo. Przeszukałem przeszło sto postów co zrobić z tym problemem i jedynie co mi przychodzi na myśl to reinstalacja sterowników, ale niestety nie wiem jak to zrobić. Być może ktoś wie co zrobić z tym fantem. #-o