Kingway Coliber vs. Kingway Ibis

Witam !

Przymieżam sie do kupna nowego skutera i do wyboru są te dwa, jestem wysoki mam 1,90 cm i waże 75 kg … prosze doradzić który bo naprawde nie wiem z góry dziękuje

PS. Prosze o nie pisanie żeczy że za taką cene to lepiej kupić urzywke albo dołożyć gdyż nie o to pytam !

A nie możesz się przejechać jednym i drugim? Sam musisz wybrać na którym lepiej Ci się siedzi i który się lepiej prowadzi. Ewentualnie popytaj jeszcze sprzedawcę, który jest tańszy w utrzymaniu i mniej awaryjny (aczkolwiek podejrzewam, że obydwa zbudowane są z tych samych części). Wiem, że o to nie pytasz, ale jednak rozważ zakup czegoś markowego. Jeśli chcesz dużo jeździć i dłużej się cieszyć bezawaryjnym sprzętem, to będzie dużo lepsze rozwiązanie.

Zobacz tutaj http://skutery-info.pl/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=479

Btw, u mnie w pracy sprzedajemy chińczyki, ja się za bardzo na tym nie znam, bo jestem dopiero stażystą/sprzedawcą i nie jestem mechanikiem, ale jak oddają Coliberki na sprawdzenie do serwisu, to kolega mechanik wymienia tylko płyny w akumulatorach, bardzo rzadko co innego :wink: Mówi że jak ktoś dobrze dba o skuter to nie ważne czy to chińczyk czy nie, ale pociągnie długo i będzie się dobrze sprawował. Są też tacy co przychodzą 2 tygodnie po zakupie z ubrudzonym całym skuterem z urwanymi rączkami od hamulców albo kopniakiem.Urwanie głowy mamy z kingwayami, szczególnie jeśli chodzi o pękające obudowy, np wymiana przedniej plastikowej obudowy to koszt rzędu 400zł z tego co mi wiadomo, czyli bardzo drogo. Ale tak jak mówię, zależy jak dbasz i jak użytkujesz, bo szarżując po jakimś polu z kumplami to cudów się nie spodziewaj, a jak dojechać gdzieś i tak dalej to jak najbardziej. Nie pomogę Ci za bardzo bo jestem cienki w tej dziedzinie :wink: