Kinza vs Slimjet

Która z tych dwóch przeglądarek jest Waszym zdaniem lepsza i czym się właściwie różnią?
Slimjet używam już od jakiegoś czasu. Podoba mi się, że ma spore możliwości konfiguracji i personalizacji w porównaniu z innymi chromowatymi. Niestety, po zainstalowaniu kilkunastu rozszerzeń zrobił się dość mułowaty :frowning: Do tego trochę mi szwankuje YT. Nie wiem, czy to nie sprawka dodatku Enhancer for YouTube - konkretnie mam problem z wyborem napisów.
Ciekawi mnie, czy Kinza jest równie konfigurowalna i czy będzie śmigać szybciej z większą ilością rozszerzeń. Może ktoś testował?

Mnie się zacięła na instalacji:

I tak wisi z dobre 5 minut.

Jak ostatnio instalowałam na nowym koncie użytkownika, to nie było żadnego problemu z samą instalacją, ale niestety na tym koncie żadna przeglądarka nie chciała się łączyć z internetem, więc nie byłam w stanie jej przetestować :frowning:

1 polubienie

Ja jak nie znajdę portable, to dopiero przetestuje na nowszym PC pewnie.

1 polubienie

Co bym nie testował, to zawsze wracam do Chromium. Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka.

To Chromium: https://www.dobreprogramy.pl/Chromium,Program,Windows,51256.html? A w czym jest lepsze? Mi jednak najbardziej zależy na jak największej możliwości konfiguracji i personalizacji. Bo gołe przeglądarki, to wszystkie są szybkie. Problemy zaczynają się, kiedy człowiek zainstaluje sporą ilość dodatków…

Tak, to Chromium. Jest bazą wszystkich chromo-podobnych przeglądarek. W czym lepsze? Faktycznie chyba chodzi tylko o przyzwyczajenie. Szczerze mówiąc różnic w prędkościach działania Chromium vs. reszta (chromo)świata nie udało mi się stwierdzić. Może dlatego, że używam niewielu rozszerzeń (raptem 10).