Kipeska jakość wyświetlanej grafiki na stronach


(Miyone) #1

Witam serdecznie

Mam trochę dziwny problem, otóż przeglądarki zarówno Internet Explorer jak i Firefox wyświetlają grafikę na stronach w naprawdę kiepskiej jakości. Aby była lepsza, muszę najechać kursorem:

"...Shift+R improves the quality this image. CTRL+F5 relodes the whole page."

I co ciekawe, gdy chcę Zapisać obrazek jako... zapisuje ten brzydki.

Nie wiem zupełnie w czym tkwi problem... oprogramowaniu? ustawieniach? sprzęcie?

karta graficzna: GeForce FX 5200

łączę się z internetem za pomocą sieci bezprzewodowej

Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Pozdrawiam


(Dudas bad boy) #2

Spróbuj zainstalować opere i najnowsze sterowniki od neta.

Złączono Posta : 31.01.2006 (Wto) 8:59

Aha i spróbuj przeskanować kompa antywirem.


(Monczkin) #3

:o

A co to takiego :!:


(Dudas bad boy) #4

wiesz ja mam sterowniki od neta.


(Monczkin) #5

To może podzielisz się tym znami - co to dokładnie jest ??

miyone na początek wywal tempy, historię i cookies z przeglądarek i sprawdź wtedy.


(Miyone) #6

Zainstalowałam Operę, ale nic to nie dało, ponieważ grafika w tej przeglądarce nadal wyświetlana jest bardzo brzydko.

Co do antywirusa, mam zainstalowanego avasta!, sprawdzałam i żadnych wirusów nie wykrył.

Skanowałam też system (WinXP) pod kątem adawarów - nic.

Wyczyściłam system za pomocą CCleanera, Odkurzacza 10 i Spyboota.

Usunęłam cookies, tempy, historię.

Niestety problem pozostaje :frowning:


(system) #7

Od jak dawna ten problem występuje?

Przeinstaluj może stery do grafiki.

Problem jest tylko na stronach?


(Monczkin) #8

W takim razie - w IE sprawdź ustawienia wyświetlania grafik

Opcje internetowe --> zaawansowane --> multimedia i przeglądanie.

Możesz pokazać screena jak to wygląda ??

Nie instalowałas żadnych programów do zmiany stylu XP itp. ??

Jak pisze Heru spróbuj przeinstalować stery od grafy. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, co może być przyczyną :oops:

Ewentualnie reinstal przeglądarek do najnowszych wersji


(sdar) #9

Problem najprawdopodobniej leży po stronie dostawcy usług internetowych. Niektórzy (zwłaszcza operatorzy komórkowi) robią takie sztuczki aby "przyspieszyć" ładowanie obrazków przy stosunkowo niskiej prędkości. Któ jest dostawcą internetu u Ciebie?


(Miyone) #10

Problem występuje tylko na stronach. Od niedawna mam internet i problem tego typu mam od początku. Grafika tak normalnie, na przykład w programach graficznych, jest wyświetlana bardzo ładnie.

Za chwilę postaram się zrzucić jakiegoś screena, aby pokazać jak mniej więcej to wygląda.

Zciągam też najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Żadnych programów do zmiany stylu nie instalowałam.

Spróbuję też zainstalować najnowsze wersje przeglądarek. Wszystkiego warto spróbować :slight_smile:

Złączono Posta : 31.01.2006 (Wto) 10:36

Orange...........


(sdar) #11

Powtarzam, że problem leży po stronie konfiguracji połączenia (proxy) dokładnie ten sam problem znajdziesz tutaj: http://forum.maxthon.com/forum/index.ph ... opic=31999

Jesli Orange to jest to na 100%


(Miyone) #12

Dziękuję serdecznie :smiley:

Zaraz posprawdzam wszystko i mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.

Złączono Posta : 31.01.2006 (Wto) 12:34

Ha ha działa :smiley:

Rzeczywiście, wystarczyło ustawić serwer proxy.

Dziękuję wszystkim za pomoc :smiley: