KIS 2010 9.0.0.736 PL - Win7 x64 - Problem z internetem


(kkthx) #1

Witam

Niedawno postanowiłem przetestować nową wersje pakietu bezpieczeństwa KIS 2010 9.0.0.736 PL przeznaczonego dla systemu Windows 7,

Sam używam 64 bitowej wersji.

Instalacja przebiegła bez problemów. Na poczatku byłem pod wrażeniem tego co posiada i potrafi nowy KIS 2010 9.0.0.736.

Ale poźniej zaczeły się problemy.

Bez żadnych ostrzeżeń czy widocznych obiawów zaczął mi się rozłączać internet, momentalnie. Aby po chwili powróciła łaczność,

Aby znow po chwili ją stracić i tak kilka/naście razy.

Później trochę spokoju. I znowu.

Zauważyłem gdy nastepowało przerwanie połączenia z internetem. Wyłączenie zapory sieciowej w KIS2010 rozwiązywało problem. Problem ustawał momentalnie. Zaraz po zatrzymaniu jej.

Ale powracał odrazu jak się tylko ją włączyło.

Teraz używam ESET Smart Security 4, i nie mam żadnych problemów. Wszystko działa dobrze.

Załączam obrazek który pokaże jak to wygląda.

capturejjk.th.jpg


(kliszka) #2

Widocznie firewall w K.I.S -a był źle skonfigurowany... Szczerze mówiąc przez dwa lata używałem programu ESET i nigdy nie miałem z nim problemu , nadmienię jeszcze ,że w między czasie zmieniłem system z WIN XP PRO na WIN 7 HOME PREMIUM . Gdyby problem leżał po stronie dostawcy internetu lub samego programu operacyjnego który jest zainstalowany na Twoim komputerze to po zainstalowaniu ESET SMART SECURITY też pojawiłby się problem o którym piszesz na forum. :lol: :lol: :x :x


(kkthx) #3

Ja tam nie wiem jak można było inacze skonfigurować zaporę internetowa w KIS 2010, nic w niej nie mieszałem, były ustawienia takie jak po instalacji.

Czasami miślę że Kaspersky poprostu mnie nie lubi i robi to na złość ...