Kłamstwo na Allegro! Pomocy!

Witam. Na aukcjach allegro znalazłem torbe Adidas która była licytowana. Cena gdy znalazłem aukcje wynosiła 41 zł. Osoba wylicytowała ten produkt 15 września 2006 roku. Gdy przebiłem cene do 44zł dnia 18 września (dziś) pojawił mi się komunikat że moja cena została przebita. Patrze a wg allegro moja cena została przebita w piątek 15 września gdy ja przebiłem ją 18 września!! Oto screen. Proszę zwróćcie uwagę na daty.

Mój nick to JacusMiszcz

Czy jest sens licytowania dalej?

Co zrobić w związku z tą sprawą?

ta strona (allegro)

69cb90b6fe8d6531m.jpg

widocznie ktoś wcześniej zaoferował wyższą cene :stuck_out_tongue:

i dlatego tak jest :slight_smile:

na allegro jest tak że np jest licytacja od 1 zł

ktos da 20 zł

ale aktualna cena wyniesie np 2 zł dopiero jak ktoś da np 3 zł to system automatycznie podbije stawke z tego co dał ten pierwszy użytkownik na 4 zł itp …

wpisujesz w allegro swoją maxymalną kwote jaką chcesz za cos dać

mam nadzieje że załapałeś :stuck_out_tongue:

data jest datą złożenia ofery, wystarczyło, że 15stego złożył wyższą ofertę i automatycznie przebił Twoją

a co z datą? jeśłi ktos mnie przebił to powinna być dzisiejsza data niz ta z piątku!

Było tak:

ktos tam dal 41 w piatek

potem ja 44 w poniedzialek

i znow ten ktos 45 tez w !piatek! :confused: ?

ten koles dal odrazu np. 50, allegro 15 przyjelo najnizsza oferte za ktorą on ten towar by kupił (41zł), ty zalicytowałeś 44zł, w tym momencie system automatycznie przebił twoją ofertę, wstawiając kolejną najniższą cenę jaka daje zwycięśtwo tamtemu userowi (45zł)

I tak właśnie jest poprawnie (tak działa system Allegro).

“Ktoś tam” ZADEKLAROWAŁ w piątek gotowośc zalicytowania np. 50 zł ale W TAMTEJ CHWILI wystarczało 41 zł. Tyle więc odnotował system

Ty w poniedziałek dałeś 44 zł więc system “wrzucił” ninimalnie wyższą ofertę “ktośtama” ;), przy czym data tej oferty jest datą piątkową bo właśnie wtedy “ktoś tam” zadeklarował owe 50 zł (zauważ, że nawet godzina pewnie jest ta sama co przy kwocie 41 zł)

Tak to działa i nie ma tutaj żadnego oszukaństwa :wink:

aha no chyba, że tak. A da się jakoś sprawdzić ile “ktoś tam” zaproponował? System pokazuje 45 zł a ten ktoś mógł dać np. 50-100?

Czy jedynym sposobem jest przebijanie ceny?

Złączono Posta : 19.09.2006 (Wto) 10:24

przed chwilą dałem 47 a ktoś tam znów na 48 :confused:

Zna ktoś może dobry sklep na terenie dolnego śląska z torbami na wycieczki, wyjazdy?

Chodzi mi o sklep zaufany, który ma dobre ceny, firmowe towary, daje gwarancje na produkty i wysyła produkty? :wink:

Nie da się tego “podejrzeć”. Jedyny sposób to przebijanie ceny. Ty możesz też dać jakąś wyższą (maksymalną dla Ciebie) kwotę. System i tak “wrzuci” tylko taką kwotę, która minimalnie przebije inne oferty. Chyba, że te inne będą jeszcze wyższe, wtedy przebiją oczywiście Twoją propozycję.

dzięki za pomoc sdar :slight_smile:

Zna ktoś może dobry sklep na terenie dolnego śląska z torbami na wycieczki, wyjazdy?

Chodzi mi o sklep zaufany, który ma dobre ceny, firmowe towary, daje gwarancje na produkty i wysyła produkty? :wink: