Klatkujące filmu z internetu po ponownej instalacji systemu


(Gabi12168) #1

Witam wszystkich uzytkowników forum dobre programy :slight_smile: Po formacie komputeraz ( który był bezcelowy) nie mogłam zainstalować steronwików komputera normalnie gdyz płyta motherboard z której zawsze instalowałam zawieruszyła się. Tak więc pobrałamz internetu serwice pack 2 i 3 i zainstalowałam. Sterownikido karty dzwiękowej i graficznej również, jednak podczas ogladania filmu dzwięk leci normalnie i film zamiast płynnie "lecieć" przekakuja tylko klatki ze scenami. Jestem pewna że nie jest on tak nagrany bo gdy zatrzymam internet to wszystko przekakuje do przodu. Wina internetu napewno to nie jest bo internet co prawda z orange ale prędkośc 8 mb/s. Na laptopie ( który teraz jest w naprawie) Film zawsze leciał normalnie. Czy jest na to jakis sposób? Od razu zaznaczam że net framework 2.0 karta graficzna Nvidia GeForce 6150SE nForce 430.

 

P.S. Nie wiem czy to ważne ale był jeszczeytaki problem że na google chrome 1 strona internenowa właczała się około 3 minut a na firefoxie to już wszystko sprawnie 10 sekund i już ...


(Dimatheus) #2

Hej,

Wejdź do menadżera urządzeń i sprawdź, jak wykrywana jest karta graficzna. Najlepiej zrób screen'a menadżera urządzeń, zamieść na serwerze - na przykład www.fotosik.pl czy http://www.iv.pl/ - i podaj linki w poście.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Gabi12168) #3

Spokojuż się tym zajmuje. Ale nie ma obok nie pytajnikajest normalna nazwa jednak zamiszcze screena. a oto screen :

40089486530917771330_thumb.jpg


(Dimatheus) #4

Hej,


(XMan) #5

Brak sterowników do płyty głównej tzw. Chipset.

Brak DirectX.

 

 

DirectX 9.29 Redistributable