Klawiatura A4tech nie działa (nie wykrywa jej)

Kupiłem klawiaturę multimedialną A4tech Slim Ocean ze złączem USB. Podczas pierwszego podłączenia jej do komputera i uruchomienia na systemie operacyjnym Windwows XP Sp3 zaświeciła się zielona kontrolka “Num lock”. Po uruchomieniu klawiatura nie reagowała na żadne polecenie, system jej nie wykrywał. Przy kolejnych próbach wcześniej wspomniana kontrolka już się nie zapaliła i klawiatura dalej nie reagowała. Więcej, nie działa ona także w Biosie, mam Awarda. Za pomocą standardowej klawiatury na złącze PS/2 wszedłem do ustawień Biosu i ustawiłem opcję “Keyboard USB support” na “Enabled”, nie przyniosło to jednak żadnych efektów. Próbowałem podpinać ją do wszystkich możliwych gniazd USB co w dalszym ciągu nic nie dało. Gniazda USB są sprawne, bo podpinałem do nich zamiennie inne urządzenia oraz inną klawiaturę USB (iBOX Discovery Plus), która została wykryta przez system. Podłączyłem tą pechową klawiaturę do innego komputera ale z systemem Windows XP Sp2, w którym została wykryta ale wyświetlił się komunikat o awarii sprzętu. Do klawiatury nie były dołączone żadne sterowniki i takowych nie znalazłem na stronie producenta. Wiem, że były podobne tematy na forum ale nie było w nich rozwiązania mojego problemu ani podobnych objawów. Proszę więc Was forumowicze o udzielenie mi w miarę możliwej do zrealizowania i szybkiej pomocy związanej z tematem. Ja stawiam na awarię sprzętu ale być może się mylę. Chcę poznać Wasze zdanie.

Pozdrawiam

Spróbuj na innym procie, u mnie myszka x7 miała podobny problem, nie działała na jednym porcie usb, a na drugim już śmigała.

Jak wyżej już pisałem, próbowałem we wszystkich gniazdach/portach USB i nie przyniosło to efektów

Wymieniłem klawiaturę w sklepie na nową. Temat do zamknięcia.