Chciałbym wreszcie zainwestować w jakąś dobrą klawiaturę (do 200zł) i myszkę (do 100zł). Zależy mi na klawiaturze mechanicznej. Gram i piszę więc z tego co się zdążyłem zorientować to brązowe switche były dobrą równowagą. Gram głównie w cs:go, wiedźmina i czasami w jakieś mmorpg. Jakie macie sprawdzone marki, które moglibyście mi polecić?
W tej kwocie nie kupisz dobrej klawiatury mechanicznej, tylko najtańszą Skocz do pobliskich biedronek i popytaj o te ich Hypery, Hakery, czy coś takiego. Kilka osób oceniało, że nie są takie tragiczne
kurde to szkoda aczkolwiek nie chce też wydawać 500zł na klawiaturę. Co uważasz o np. pół mechanicznych?
Ja ogólnie nie jestem fanem klawiatur mechanicznych. Nie widze korzyści z nich wynikających poza wkurzaniem całego otoczenia stukotem, a i pewnie sąsiada ulice dalej…
Do 200 PLN to w zasadzie tylko ta:
https://www.morele.net/klawiatura-genesis-thor-300-tkl-outemu-blue-nkg-0945-1406478/
@lordjahu ją recenzował:
A za ciut ponad 200 PLN polecam mechanika od SPC Gear - mam i sobie chwalę (GK540).
Wygląda spoko, a wie ktoś jak z działaniem?
SPC Gear w czym jest lepszy?
ok, dzięki mam nadzieję, że ktoś się jeszcze wypowie na temat myszki
W tzw. międzyczasie możesz sobie popatrzeć na recenzje Rooshkena - myszki są u niego częstymi gośćmi:
super, dzięki na pewno zaraz ogarnę
Działa całkiem nieźle. Dobry skok i świetna reakcja w grach. Do tego regulowane podświetlenie
a jeśli chodzi o porównanie z spc? warto dokładać 50zł czy to większej różnicy nie robi?
Nie mam pojęcia. Nie testowałem SPC
Bez przesady, mechanik za 200 ziko i tak będzie 666 razy lepszy od jakiejkolwiek membrany. Sam mam taki sprzęt z Aliexpress już od jakichś 2 lat i sobie chwalę.
Używam Thora 300 z białym podświetleniem od ponad roku i jestem zadowolony. Polecam. Niedroga.