Klawiatura działa niepoprawnie

mam problem z klawiaturą, niedawno złożyłem nowy komputer. Wszystko było ładnie, pięknie aż do wczoraj. Klawiatura zaczęła fiksować, podłączyłem inną klawiaturę i było to samo a nawet gorzej. Przeszukałem dużo forów, lecz nigdzie nie było mojego problemu. A oto mój problem, kiedy chcę napisać np. “ala ma kota” to klawiatura albo nie reaguje albo pisze “aaaaaala ma kkkkkoooooota”. Dodam, że wszystko co wsadzę do tych samych portów co klawiatury działa normalnie. A klawiatury już nawet wcale nie działają tylko podświetlenie świeci.

klawiatura ekranowa działa prawidłowo?

Tak

Wejdź do panelu sterowania, klawiatura i spróbuj zmienić ustawienia szybkości reakcji.

Robiłem to ale nic to niestety nie dało. Dodam że w BIOSie działa prawidłowo

Lagi, kabel za długi.

Długość kabla nie ma tu nic do rzeczy, przecież wcześniej ta sama klawiatura działała elegancko. Teraz każda jaką podepnę ma ten sam problem.

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Poszukaj w panelu sterowania opcji w guście klawisze trwałe i klawisze filtru. Podobne objawy są gdy któraś z opcji jest włączona. W samym panelu będziesz miał wiele różnych opcji więc najpierw tam pokombinuj.

też tak robiłem, przed chwilą odkryłem że tylko klawiatury na usb działają właśnie w ten dziwny sposób, podpiąłem jakąś starą klawiaturę pod ps2 i działa perfekcyjnie