Klawiatura Logitech do Mac-a

Mam w planie kupić klawiaturę nie droga Logitecha do Mac-a. Moje pytania czy jak mam Logitech Anywhere 2S na Bluetooth to klawiatura na Mac-u nie będzie przerywac myszki jak tez ją dam na Bluetooth? Czy ta tania klawiatura potrzebuje aplikacji jak myszka do pełnej funkcjonalności Logitech Options?

Trzeba sprawdzić┌ na stronie producenta, czy Logitech Options jest dostępny w wersji na MacOS. Jeśli jest, to po prostu to instalujesz, podłączasz klawę i wszystko powinno działać. Jeśli nie jest dostępna ta aplikacja na MacOS’a, to po podłączeniu będą działały tylko podstawowe funkcje. tyle.

Przeczytaj ze zrozumieniem czy ja pytałem czy aplikacja Logitech Options w ogóle jest na Maca czy pytam czy klawiatura potrzebuje tej aplikacji czy Mac wykryje ją jak swoją? Pytam czy na Bluetooth klawiatura ta i myszka wspomniana na Macu będzie działać bez zakłóceń?

Nikt nie używa tutaj Mac-a i uzywa tylko Apple klawiatury?? Tylko po co kupowac oryginalną za 500 zł jak można taniej tylko mi chodzi o ten Bluetooth bo w Windowsie pamiętam to jak myszka i klawiatura szły razem po Bluetooth to myszkę przerywało, ale tam był BT na USB, a tu jak to działa, nikt nie ma pojęcia?

Kupiłem Logitech K480. Trochę inaczej pisze się pod Mac-iem z klawiaturą pod ten system :slight_smile:

Temat do zamknięcia.

Jak inaczej? Jakie są różnice?

Np. w windowsie chcąc zrobić polski znak np. ś naciszkasz alt bliżej spacji, a w Macu tam gdzie w windowc control to jest alt. Bo naciskam alt bliżej spacji, a ten cofa w safari nawet stronę www.

Klawisz w windows control czyli ten drugi za spacją w Macu to klawisz command, który dzieli się z alt.