Witam.
Szukam klawiatury mechanicznej do 600 zł. Zależy mi na wytrzymałości i wygodzie w używaniu. Głośność klawiszy mnie nie interesuje, mam świadomość co kupuje. Wcześniej używałem Microsoft Sidewinder x6. Gram głowie w Cs’a i LoL’a, więc klawiatura może mieć makro, ale w sidewinder i tak nie korzystałem z tej dodatkowej opcji. Co do przełączników to najlepsze by były Cherry MX Brown, bo gram pól-profesjonalnie w LoL’a. Potrafię też od czasu do czasu dużo pisać. Chyba browny się spiszą najlepiej?
Moja propozycja to Corsair K70, ale nadal zastanawiam się czy opłaca się wydawać ~600 zł na K70, jeśli mógłbym kupić za 400 zł CM Storm QuickFire Ultimate na brownach, czyli tak jak chce i nie było by problemów z dostaniem w Polsce (Z K70 jest mega problem).
Tylko teraz pytanie do was, czy warto dopłacić do K70? Jakie są różnice pomiędzy klawiaturą za 300 zł a 600 zł? Rzeczy typu makra, wejścia Mic/audio czy podświetlenie mnie nie interesują za bardzo. Jedyne co przemawia mi, że K70 jest lepsze to jakość wykonania, ale CM też jakiś złych opinii nie ma.
Ale z drugiej strony podkładka pod nadgarstek by się przydała, bo potrafię na prawdę długo siedzieć przy komputerze. A CM QF Ultimate nie ma podkładki ;x W sumie mógłbym dopłacić do CM Trigger Z, ale za te 500 zł już bym wolał zamówić K70 z Amazona za 130$ ~ 500 zł, tylko nie wiem ile mnie wyniesie przesyłka i zmiana waluty z PLN, mógłby ktoś mi to opisać? Tzn. koszty zamawiania z zagranicy, bo ty byłby mój pierwszy raz. I gdzie najlepiej kupić? Amazon? e-bay?
Chyba, że ktoś mi poleci jakąś dobrą mechaniczna z podkładką pod nadgarstek za te 200-400 zł.
Czekam na odpowiedzi na moje pytania. Jakieś opinie, może ktoś coś doradzi, bądź poleci inną klawiaturę Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.